Нов скандал се заформя в столицата. Този път причината са

...
Нов скандал се заформя в столицата. Този път причината са
Коментари Харесай

Странни талпи препречват тротоар в София! Граждани: Това коледна украса ли е или нова арт-инсталация

Нов скандал се заформя в столицата. Този път повода са странни дървени талпи, които пречат на пешеходците да се движат обикновено по тротоара на ул. „ Цар Шишман " в центъра на София, пред централния вход на 133-то учебно заведение " А.С.Пушкин ".

 

За новата " арт " -инсталация алармираха консуматори в обществената мрежа фейсбук. Според тях това е още една част от коледната декорация на града, само че като се изключи че пречи на пешеходците в региона, е сложена и без капка мисъл за инвалидите и слепите хора. 

 

Свидетели настояват, че доста от хората, в опит да не се спънат, прекосявали на отсрещния тротоар.

 

Ето какво написа по този мотив във фейсбук писателката Милена Фучеджиева:

 

Както се споделя на чист български ето идващото wtf.
Тази украса има две съществени цели - да понижи пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт апаратура, елементарен нашенски напредничав булшит.

 

Сега тъй като не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго равнище, с искания. И ще има огромна жалост и недоумение за какво хората са по този начин зли и най-много завистливи, неразбирайки гениалния план на сходни глупости, само че " градски " и " естетично издържани ". Yeah right.

 

Посоката е ясна, обрисува се да се опитат да ни вкарат в хъб на недостижима за семплата софийска мисъл, хармония. Стартъп " Вие не ни разбирате " в посока модерност.

 

Кой от кое място е? Този въпрос в действителност е значим, въпреки и отговорите постоянно да са надълбоко замаскирани. Някои от нас обаче виждаме като скенери на летище.


От друга страна някой може би се е опитал да пресъздава с писмени знаци нечленоразделна тирада на човек погълнал всевъзможен алкохол и вещества. Кгххгккккххх мноо съм пийнал на Шишман, брат.
А инвалиди и слепи просто мечтаят за този тротоар.


Абе вие естествени ли сте? Вкарвате ни в някаква " колективизация " от нов вид, което не е изненада имайки поради някои фамилни особености, само че въпреки всичко доста внезапно и бързо ни засипахте с нелепости.

 

Да броим след какъв брой дни и това ще изчезне, а някой колектив ще проплаче немощно, че осъществяването не е било като замисъла???? Това се трансформира в неприятна система - поставят, махат, след това поставят друго, само че всичко това коства пари.


ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ГЛУПОСТИ Институт по зоология ГРАДА!
Мълчах за бурята, мълчах за портите, писна ми да мълча.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР