Нов скандал се разрази в Народното събрание заради втората партида

...
Нов скандал се разрази в Народното събрание заради втората партида
Коментари Харесай

Новите изтребители F-16 скараха депутатите

Нов скандал се развихри в Народното събрание поради втората партида от изтребители F-16.

Българска социалистическа партия и " Възраждане " за следващ път се оповестиха срещу утвърждението на контракта за доставка на новите 8 самолета.

„ Сагата с този позорен контракт продължава с втория стадий, изпълняваме всички условия на производителя, плащаме си постоянно милиарди, само че не получаваме нищо. Тази цена - 1,6 милиарда лева е планирана, тя може да доближи до 3,5 милиарда, даже да стигне до 100 милиарда Тези цени са планирани и популацията ще страда, тъй като производителят може да промени дължимата сума, когато изиска ”, разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия. „ Никакви аварийни елементи, никакво обслужване. Не са планувани и клаузи за обезщетяване на потребителя, в случай че със самолетите настъпят някакви проблеми. От икономическа, политическа и логическа позиция ще бъде национално изменничество, в случай че се съгласим с този законопроект ”, разяснява още той.

Николай Дренчев от " Възраждане " заяви, че партията няма да поддържа контракта за нови самолети F-16. „ Това е една обидна договорка за България, от икономическа, финансова и от позиция на националното достолепие ”, съобщи Дренчев.

На противоположната позиция останаха ГЕРБ и Демократична България. „ Тази изразителност е почтена за държавното управление на Жан Виденов, в което Гечев беше министър, само че не е почтено за една социалистическа партия в границите на съюзите, в които членуваме ”, разяснява Атанас Славов от Демократична България.

„ Надявам се Българска социалистическа партия в миналото да го осъзнаят, че пари за защита на една страна постоянно са нужни, изключително в този момент като има война наоколо до нас ”, акцентира Христо Гаджев от ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР