Нов симптом на варианта Омикрон може да се прояви при

...
Нов симптом на варианта Омикрон може да се прояви при
Коментари Харесай

Лекари в САЩ предупредиха за нов COVID симптом при децата: Лаеща кашлица и хриптене

Нов признак на разновидността Омикрон може да се прояви при деца под 5-годишна възраст. Американски експерти предизвестяват за остра " лаеща " кашлица, съпроводена от хриптене, известна като круп и още позната в медицината като ларинготрахеобронхит, оповестява NBC News.

" Лаещата кашлица " не е рискова, само че може да тормози доста родителите, показват лекарите, които изясняват признака с обстоятелството, че при децата Омикрон визира най-вече горните дихателни пътища, а не по-дълбоко в белите дробове.

" Дихателните пътища на дребните деца са толкоз тесни, че се запушват и при най-малкото инфектиране ", споделя доктор Бъди Крич, педиатричен специалист по инфекциозни заболявания и шеф на програмата за проучване на имунизациите Vanderbilt в Медицинския център на университета Vanderbilt в Нашвил, Тенеси.

Специалистът отбелязва още, че в последно време той и сътрудниците му виждат такива признаци точно в деца, инфектирани с COVID-19. Горните им дихателни пътища са мощно подути и по тази причина се появява този нехарактерен тон при кашлица и дишане.

Лекарите обаче са безапелационни, че това е нещо обикновено, не е рисково и се лекува относително елементарно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР