Нов симфоничен оркестър закри успешния си 28-и сезон с оптимистичен

...
Нов симфоничен оркестър закри успешния си 28-и сезон с оптимистичен
Коментари Харесай

Борислав Йоцов е новият артистичен директор на Нов симфоничен оркестър

Нов симфоничен оркестър закри сполучливия си 28-и сезон с оптимистичен взор в идващия. Основателката му Юлия Христова и музикалният шеф Петко Димитров оповестиха, че от началото на сезон 2018/2019 стартира работа като артистичен шеф на оркестъра известният български кларинетист Борислав Йоцов.

Той към този момент направи формалния си диригентски дебют със състава. Един от най-уважаваните музиканти у нас е първи кларинетист още от основаването на Нов симфоничен оркестър през 1991 година, той е бил и солист в първия концерт в историята на групировката.
Боби Йоцов признава, че е впечатлен от обстоятелството, че където и да отиде в страната, всички са чували за Нов симфоничен оркестър, даже и непрофесионалистите. " Ако ме попитате кой е признакът, който презентира новото ни мислене, това е Нов симфоничен оркестър! "

Новият артистичен шеф на състава ще работи за създаване на още по-голяма известност, " даже от комерсиална позиция, тъй като това е належащо сега, да бъде той мечтано място за хората, които не са почитатели на класическата музика или са се отказали от нея, тъй като не са намерили нещо забавно за себе си ". Той ще предложи в бъдещите концертни стратегии несвирени и малко познати творби - " музика, която ще допре всеки един слушател ".

Чуйте в звуковия файл какво още споделя Борислав Йоцов за работата си с Нов симфоничен оркестър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР