Нов сигнал срещу директора на НОИ във Враца Иван Грозданов

...
Нов сигнал срещу директора на НОИ във Враца Иван Грозданов
Коментари Харесай

Сигнал от работещи в НОИ! Докога Иван Грозданов ще дерибейства във Враца, вече не се издържа

Нов сигнал против шефа на Национален осигурителен институт във Враца Иван Грозданов дойде в редакцията на организация BulNews.
На този стадий неговият създател ще остане неизвестен, защото има заплаха да бъде уволнен.
Чрез новия сигнал е отправена молба до медията ни да изнесе данни за активността на Иван Грозданов, който продължава да се държи като феодал в държавното институция. На работещите в Национален осигурителен институт непрестанно им се повтаря, че шефът е безконечен, защото е протеже на подуправителя на осигурителния институт Весела Караиванова.
Иначе е обществена загадка, че шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов към този момент е вдигнал мерника на Иван Грозданов, само че на този стадий облаците над главата на феодала се разкараха, защото неговият шеф стана длъжностен министър и на този стадий няма време да се занимава с казуса във Враца.
Работещите в Национален осигурителен институт обаче към този момент не устоят да работят в тази среда и упорстват Ивайло Иванов най-сетне да вземе дълго чаканото решение и да уволни схемаджията Иван Грозданов. Като доказателство за неговия бизнес усет, неговите подчинени сочат неочакваната промяна на чилъра за изстудяване на постройката, без да има забележима потребност от това. По същото време са сложени и нови климатици, като за старите е противоречиво дали е трябвало да бъдат заменени. Партньор на феодала в тази схемичка е била локалната компания „ Дженерал клима “. Куриозното в тази ситуация е, че достъпът на пресен въздух до конвекторите е блокиран още при ремонта на постройката и затова не работят. Тоест, не би трябвало да се сменя чилърът.
На работещите в Национален осигурителен институт им е направило усещане, че се сменят вратите на заседателната зала и на тяхно място са инсталирани нови, много първокласни в случай, че не е имало такава потребност.
НОИ във Враца има и остарял транспортен бус, който стои пропуснат и не се употребява. Според сигнала до редакцията на BulNews, това не пречи към него да хвърчат разнообразни фактури за обслужване и това провокира въпроси.
Преди време от чиновници на осигурителния институт получихме различен сигнал да нередности в работата на феодала Грозданов.



Веднага след нашата обява той е подхванал ограничения никой да няма достъп до счетоводните данни в опит да ограничи приключването на информация за харчените държавни пари.
Някой биха споделили, че описаните схеми са за дребни пари и не си заслужава да им обръщаме внимание. На първо място, постоянното източване на Национален осигурителен институт води до нелоши доходи за този, които го прави. За един служител с естествена заплата, 2-3 000 лв. в допълнение всеки месец са си пари. При това влизат непосредствено в джоба, без да се заплащат налози и осигуровки за тях.
На второ място, когато става въпрос за държавните, наши пари, всяка скица за персонално облагодетелстване е неприемлива. И тук не става въпрос за размера на откраднатото, а за метода на мислене на този, който я осъществя.
Твърденията за съществуващи разнообразни способи на източване на Национален осигурителен институт във Враца няма да спрат, до момента в който от София не се изпрати сериозна финансова проверка на харчовете на Иван Грозданов. Разбира се, най-лесно ще е служебният министър Ивайло Иванов най-сетне да зарадва врачани и да изреже този израстък от осигурителния институт.
След разкритията на медията ни за тучни купони през работно време в Национален осигурителен институт във Враца, те бяха прекъснати по експлицитното разпореждане на управлението в столицата. Време е за нова заповед…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР