Нов широк път Поморие – Слънчев бряг ще зарадва туристите

...
Нов широк път Поморие – Слънчев бряг ще зарадва туристите
Коментари Харесай

Нов широк път Поморие – Слънчев бряг готов за сезона

Нов необятен път Поморие – Слънчев бряг ще зарадва туристите още за този летен сезон. Разширението ще е готово за началото на дейния туристически сезон. Това стана ясно на среща сред изпълнителите на строителните работи и народните представители от Политическа партия ГЕРБ-Бургас – Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков.

Работите по уширението на 5-километровия участъквървят по проект и няма забавяния, разясниха техническите лица от компанията реализатор – „Пътстрой Бургас“.

Едновременно се работи на две места по създаване на основата за второто пътно платно от Поморие до Ахелой, по този начин във всяка посока ще има по две ленти за придвижване. За реализация на уширението на трасето са изместени електропроводи, водопроводи, телекомуникационни и оптични кабели.

През април ще стартират асфалтовите работи, които ще продължат към месец, а след тях довършителните – уреди за отбрана на преминаващите птици, както и такива за шумозащитни пана, обясниха още строителите.

„Идеята е двата обекта да се пуснат по едно и също време, макар че срокът за създаване на обхода на Ахелой е 12 месеца – до към края на октомври. Видимо е, че изпълнителите са напреднали доста и работят доста
отговорно. “ означи националният представител Димитър Бойчев.

Изграждането на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг е приоритет на народните представители от ГЕРБ-Бургас от години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР