Нов сериозен инцидент се е случил с енергийната инфраструктура в

...
Нов сериозен инцидент се е случил с енергийната инфраструктура в
Коментари Харесай

Нов сериозен инцидент с енергийната система в Европа в близост до теча на Северен поток

Нов сериозен случай се е случил с енергийната инфраструктура в Европа наоколо до развалените сектори на " Северен поток ", оповестяват западните медии. Датският остров Борнхолм, който се намира наоколо до мястото на повредата на " Северен поток ", е останал без ток в 7.49 ч., оповестява RFM24.

Причината е проблем с кабел, прокаран по дъното на Балтийско море, който доставя острова с електрическа енергия от Швеция. Все още не е известно дали повредата е зародила под водата или на сушата, оповестяват медиите.

Подводният кабел минава на 500 метра от мястото на детонацията, развалила газопроводите " Северен поток ".

Енергийната компания " Трефор ", която доставя Борнхолм с електрическа енергия, съобщи в понеделник, че островът е " за жалост обиден от оперативни разстройства ".

" В момента няма причина да се спекулира с повода ", съобщи доставчикът на своя уеб страница, " и сме в развой на изясняване на това, какво е отговорно за спирането на електрозахранването. Въпреки това сме наясно с това, което се случи наоколо до острова в последно време ".

Инцидентът се случва, откакто предишния месец два съветски газопровода в Балтийско море бяха развалени от гърмежи, за които Дания и Швеция подозират, че са умишлени - макар че повода за спирането в понеделник към момента не е открита.

Energinet, обществената компания, която има морския кабел, по който се доставя електрическа енергия до остров Борнхолм, съобщи, че щета в мрежата за високо напрежение е довела до загуба на електрическа енергия за потребителите на остров Борнхолм и че " работи интензивно, с цел да открие казуса ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР