Нов сериозен инцидент с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран

...
Нов сериозен инцидент с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран
Коментари Харесай

Зрелищна катастрофа с безпилотен автомобил

Нов сериозен случай с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран в Съединени американски щати. В него взе участие миниван Chrysler Pacifica, който принадлежи на компанията Waymo (дъщерна конструкция Гугъл, занимаваща се със основаването на самостоятелни транспортни средства).
Този път обаче виновността не е на безпилотната машина. Поне такива са сведенията от очевидци на случая, при който миниванът е бил ударен от различен автомобил – в тази ситуация Honda. От полицята също са на такова мнение, като оповестиха, че се търси още една кола, която е засякла Honda-та и по този начин е провокирала злополуката.



Самият случай, при който е потърпевш леко возещият се в колата инженер-изпитател на Waymo, се е случил в град Чандлър, щата Аризона. Това е напълно покрай друго градче – Темпе, където на 18 март автомобил на Uber, движещ се на самостоятелен режим блъсна и умъртви жена, пресичаща пътя.
След тази злополука компанията приключи тестванията на безпилотни коли в Съединени американски щати, само че останалите компании, работещи по сходни планове не престават с тестванията. А Аризона е един от дребното щати, в които те са разрешени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР