Нов сборник с рецепти за хранене в детските градини са

...
Нов сборник с рецепти за хранене в детските градини са
Коментари Харесай

Ново меню за децата се очаква в детските градини

Нов алманах с предписания за хранене в детските градини са подготовили специалисти от Националния център по публично здраве и разбори, съобщи Българска национална телевизия.

От менюто на децата са изключени тортите, сиропираните десерти и пържените храни. За сметка на това ще има повече зърнени храни и пресни плодове и зеленчуци.
Доброволци от Фондация " За храната " са прегледали менютата на разнообразни детски градини.

В момента на процедура се оказва,че заран и следобяд децата употребяват тестени храни, които са със наличие на бяло брашно. А в действителност пълнозърнест самун им дават два пъти в седмицата в доста от случаите, разяснява Наталия Александрова от фондацията, чиито представители желаят в менюто на децата да има повече пресни плодове, зеленчуци и зърнени храни, по-малко захар и тестени произведения.

Използването на салами е лимитирано, а месото би трябвало да бъде без кост и мазнини, считат още специалистите. Пилешкото да вземем за пример би трябвало да бъзе без кожа.

Новите предписания дават опция и за подготвяне на сезонни менюта.
До дни сборникът би трябвало да бъде импортиран за утвърждение в Министеството на опазването на здравето. Очаква се да влезе в действие през есента.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР