Нов сблъсък между партньорите в управлението предизвика вчера новината, че

...
Нов сблъсък между партньорите в управлението предизвика вчера новината, че
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Смяната на директора на Пирогов е просто повод, причините са други

Нов конфликт сред сътрудниците в ръководството провокира през вчерашния ден новината, че Министерството на здравеопазването е отстранило шефа на " Пирогов “ д-р Валентин Димитров.

По мотив освобождението му от ГЕРБ оповестиха, че спират да поддържат закони, импортирани от държавното управление, защото уволнението било в прорез с реализирана договореност да не се вършат кадрови промени в институции и регулаторни органи без координиране.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова изясни държанието на партията с това, че министър председателят Николай Денков в персонален диалог с нея е заречен да не сменя шефа на незабавната болница. Тя посочи, че има и писмена преписка по въпроса, само че не би я посочила.

" Смяната на шефа на " Пирогов “ е просто мотив. Причините са други – в едни партньорски връзки сътрудниците би трябвало да бъдем наясно, че когато реализираме каквато и да е съглашение, без значение какво касае, би трябвало ангажиментите да се съблюдават “, съобщи Атанасова пред bTV.

На въпроса за какво поста ни директора на " Пирогов “ е точкова значим, откакто не се касае за регулаторен орган или за специфичните служби, тя отговори: " Това е основен обект от националната сигурност “.

Отказа на ГЕРБ да се продължи с приемането на бюджета за 2024 година, откакто водачът им Бойко Борисов даде обещание преди дни, че той ще бъде признат Атанасова изясни с това, че нито една парламентарна група, с изключение на " Продължаваме промяната “, не харесва оферти от Министерския съвет план.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР