Нов Съвет за координиране и развитие на дружествата - производители

...
Нов Съвет за координиране и развитие на дружествата - производители
Коментари Харесай

Нов съвет ще следи и координира военната индустрия

Нов Съвет за съгласуване и развиване на сдруженията - производители и търговци на стратегически произведения и специфична продукция ще бъде основан от държавното управление до края на септември. Това се планува от план на Министерството на стопанската система, оповестен за публично разискване.
Създаването на Съвета е неотложно с оглед възстановяване на координацията в региона на производството и търговията със стратегически произведения и специфична продукция, показват от ведомството на Емил Караниколов. Отбелязва се, че през последните години производството и реализацията на отбранителни артикули бележат рекорден растеж, като доближават годишен оборот от над 1 милиарда евро през 2016 година. " Тези числа демонстрират, че българската отбранителна промишленост има нужния индустриален и софтуерен капацитет, който я прави конкурентоспособен и мечтан сътрудник на интернационалния пазар на отбранителни артикули ”, се споделя в претекстовете към плана. “Тенденциите към усилване на отбранителното и индустриалното съдействие и постигането на нужното равнище на стратегическа самостоятелност на Европейския съюз, както и геополитическите задължения на България в светлината на участието й в НАТО, изискват едно по-високо равнище на съгласуваност на национално ниво и сливане на напъните на държавните институции и бизнеса в процеса на обмисляне и създаване на съвременни качества ”, написа още в плана.
Съветът ще се събира минимум един път на три месеца под управлението на министъра на стопанската система. Той ще включва министрите (или техни заместници) на защитата, на външните работи, на вътрешните работи, на финансите и на труда и обществената политика, ръководителят или заместник-председател на Държавна организация „ Национална сигурност “, президентите или вицепрезиденти на КНСБ и КТ „ Подкрепа “, както и представител на Сдружение „ Българска отбранителна промишленост “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР