Нов сателит ще проследява емисиите от метан в Космоса и

...
Нов сателит ще проследява емисиите от метан в Космоса и
Коментари Харесай

Нов сателит ще проследява емисиите от метан в Космоса

Нов спътник ще наблюдава излъчванията от метан в Космоса и ще показва кои са източниците. За това осведоми Voice of America. Сателитът MethaneSAT е създаден от нестопанската организация " Фонд за отбрана на околната среда ".

Метанът е един от парниковите газове, които са съдействали най-вече за световното стопляне, на второ място след въглеродния диоксид. Най-големият източник на метан е газовата и нефтената промишленост, споделят експертите. Те показват, че различен източник е селското стопанство.

Защитниците на животните са въодушевени от решението за изпращане на подобен спътник в Космоса. Те са на мнение, че фирмите, свързани с газовата и нефтената промишленост, би трябвало да заплащат повече за нездравословни излъчвания.

Международната организация по енергетика предизвестява, че до 2023 година производството и потреблението на изкопаеми горива в международен мащаб ще докара до близо 120 млн. метрични тона излъчвания на метан. Организацията прикани Съединени американски щати и другите огромни замърсители да създадат повече за понижаване на излъчванията, с цел да се избегнат климатични произшествия, предават от VOA.

 

Източник Нова

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР