Нов състав на Окръжен съд – Варна ще разглежда делото

...
Нов състав на Окръжен съд – Варна ще разглежда делото
Коментари Харесай

Нов състав на Окръжен съд –Варна ще гледа делото за убийство на охранител във варненска дискотека

Нов състав на Окръжен съд – Варна ще преглежда делото за ликвидиране на охранител  във варненска дискотека, по което подсъдими са 36-годишния Галин М. и навършилия тази година пълноправие Кристиян Т., оповестяват от пресцентъра на институцията.

``
реклама
Защитата на 18-годишния обвиняем изрази подозрение в безпристрастността и непредубедеността на сегашния правосъден състав. От своя страна съдът реши, че без значение дали изложените от отбраната подозрения се обосновават на справедливи обстоятелства, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е съображение съставът да си направи отказ от делото и то беше предадено за ново систематизиране на инцидентен принцип. 
Според обвиняването, на 28.01.2018г. десетокласникът взел участие в спор, който прераснал във физическа кавга сред няколко души. Охраната на цялостния с над 400 души нощен клуб Гетсби се принудила да изведе младежите на открито. Така се стигнало до сдърпване с 36 годишния охранител Армен А., който съгласно обвиняването бил намушкан с нож сред 10 и 15 пъти в крайници и гърдите, като един от прорезите бил в региона на сърцето. Бързата интервенция на лекарите избавила живота на Армен.  
От извършените разпити досега в досъдебното произвеждане, очевидците показват като директен причинител Галин М. Обвинението към Кристиян Т. – по това време възпитаник и малолетен, е че той държал гарда, до момента в който Галин нанасял ударите с нож.  
Престъплението, в което са упрекнати е тежко по смисъла на закона  и наказването е същото като за довършеното закононарушение, като се взема поради степента на реализиране на желанието и аргументите, заради които закононарушението е останало незавършено.
Наказателният кодекс планува „ отнемане от независимост “  за период от 15 до 20г.,  доживотен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Поради непълнолетието си, Кристиян може да бъде осъден с „ отнемане от независимост “ от 2 до 10 години. 
Обвинителният акт беше импортиран във ВОС на 4.09.2018г., като бяха извършени 13 правосъдни съвещания и прегледани 5 претенции за изменение на мярка за неотклонение на Кристиян Т. Той беше арестуван под стража на 1.02.2018г., като прецизираме, че най-тежката мярка за процесуална насила  се дефинира за малолетни в изключителни случаи.  В хода на делото бяха назначени 3 експертизи - съдебно-психиатрична, съдебно-психологическа и съдебно-медицинска.
Новият петчленен правосъден състав на ВОС прегледа ново искане за изменение на мярка на неотклонение на Кристиян Т. с претекста, че подсъдимият желае да приключи междинното си обучение и че времето, в което е арестуван в ареста е към този момент 1г. и 7м. 
От своя страна държавното обвиняване уточни, че са не били показани доказателства за разколебаване на обоснованото съмнение, че Кристиян Т. е съпричастен към осъщественото действие. Според прокуратурата е налице заплахата лицето да се укрие или да извърши закононарушение, поради няколко висящи производства за осъществени тежки умишлени закононарушения и размера на плануваното на наказване. 
Петчленният правосъден състав счете, че миналия от последното изговаряне времеви интервал самичък по себе си не е ново събитие, защото мярката за неотклонение не е рамкирана времево за интервала на правосъдното произвеждане. В поддръжка на мнението си ВОС преценя, че към сегашния миг събитията обсъждани и преценени за създаване на решение по отношение на законосъобразността на взетата мярка за неотклонение не са изменени, което прави новото изговаряне пред актуалната инстанция неприемливо.
Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.
Новото разпределителното съвещание по делото е планувано за 26.09.2019г. 
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР