Нов рунд за набиране на капитал с амбициозната цел от

...
Нов рунд за набиране на капитал с амбициозната цел от
Коментари Харесай

CloudCart търси €3 милиона финансиране, намери сериозна подкрепа

Нов рунд за набиране на капитал с амбициозната цел от 3 млн. евро стартира българската софтуерна компания CloudCart. Първият вложител надалеч не е инцидентен - Руслан Летейски, основател на приставката Checkout X, която е допринеса за над 40 млн. евро спомагателни доходи на хиляди търговци от целия свят.

Контекст : CloudCart е eCommerce-as-a-service услуга, която съчетава принадлежности за маркетинг и онлайн търговия в платформа, която не изисква от търговеца огромни вложения в инфраструктура или механически екип. Българската компания към този момент има над 2000 клиенти в 7 страни, като единствено за 2022 година те са осъществили поръчки за над 300 млн. евро.

През 2020 година стартъпът притегли инвестиция от 1,25 млн. евро от New Vision 3.
 CloudCart стана водач измежду стартъпите в Европа
Българска софтуерна компания стана водач измежду стартъпите в Европа

Компанията беше отличена на най-влиятелното софтуерно събитие за стартъпи в Централна и Източна Европа

Checkout X е приставка за платформата Shopify, която доста усъвършенства потребителското преживяване по време на онлайн извършване на покупки - с по-бърз развой на поръчка, само че и опция за спомагателни продажби след покупката.

Детайли : Средствата от Pre-series A капиталовия рунд ще бъдат употребявани за ускорение на растежа в Румъния, Гърция " и още няколко стратегически пазара ", показват от CloudCart в формалното си известие.

В него могат да се включат нови и сегашни вложители.

В прав текст : Макар Checkout X да не е директно съчетаем с CloudCart, Руслан Летейски беше безапелационен пред Money.bg, че зад решението му стои освен видяната добра капиталова опция (той избра да не разяснява размера на инвестицията), само че и фактът, че CloudCart е значима компания за развиването на онлайн търговията у нас - в това число тъй като по-добре схваща потребностите на локалния пазар спрямо световните играчи.
 CloudCart притегли 1,25 млн. лева инвестиция
CloudCart притегли 1,25 млн. лева инвестиция

Почти 1 милион лв. от финансирането идват от фонда New Vision 3

По думите му след пандемията у нас секторът се е върнал към напредък от 20-30% годишно, само че означи, че т.нар Post-purchase upsells у нас към момента не са толкоз известни, тъй като голяма част от поръчките не престават да бъдат с натрапен платеж. Според Летейски в България продължава да има " много олдскул мислене " във връзка с онлайн търговията и по тази причина не са малко е-магазините, чиито платформи могат безусловно да отхвърлен потребителите.

Именно тук съгласно него идва ролята на CloudCart:
От една страна, поради по-лесната опция онлайн търговците с по-скромни механически знания бързо и елементарно да основат среда, в която да продават продуктите си с едно положително потребителско изживяване; От друга - CloudCart организира разнообразни начинания за повишение на познанията на хората, които желаят да продават продуктите си онлайн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР