Нов рекорд за превоз на стоки през Панамския канал беше

...
Нов рекорд за превоз на стоки през Панамския канал беше
Коментари Харесай

Панамският канал постави нов рекорд в превоза на товари

Нов връх за транспорт на артикули през Панамския канал беше регистриран в края на фискалната 2021 година. Повече от 516 милиона тона са минали през водния път от 1 октомври предходната година до 30 септември тази година. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на администрацията на междуокеанското трасе, предава. 

„ Панамският канал приключи фискалната 2021 година с връх от 516,7 милиона тона. Това е с 8,7% повече от фискалната 2020 година и с 10% над тонажа, регистриран през 2019 година, последната фискална година преди пандемията “, излиза наяве от информацията.

През финансовата 2021 година имаше 13 342 прекосявания на кораби през Панамския канал. Те са превозвали главно контейнери, зърно, химикали, коли и полутечен природен газ.

Панамският канал остана отворен по време на съвсем цялостно прекъсване на останалата икономическа активност на Панама заради пандемията на ковид. Най-големият консуматор на артерията са Съединените щати, чиито товари съставляват към две трети от общия размер на стоките, преминаващи през водния път, свързващ Тихия и Атлантическия океан.

През март различен интернационален канал, Суецкият канал, беше затворен и не функционираше. Щетите по тази линия поради засядането на контейнеровоза Ever Given бяха оценени на повече от $500 млн. През септември навигацията по Суецкия канал от север на юг беше блокирана за един час заради затънал танкер. Въпреки това в края на септември по тази автомагистрала беше подложен и връх по плътност на трафика: 87 кораба я прекосиха за ден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР