Нов режим на влизане в парламента е в сила от

...
Нов режим на влизане в парламента е в сила от
Коментари Харесай

Влязоха, а сертификат така и не показаха! Възраждане са вътре в НС-то

Нов режим на влизане в Народното събрание е в действие от понеделник – 24 януари, а през днешния ден е първият ден с пленарно съвещание, в който ще се влиза със зелен документ или отрицателен тест за COVID-19.

Голяма част от парламентарната група на партия " Възраждане " влезе дружно, без обаче да демонстрира коронавирус документ на входа.

" Ние се борим това да отпадне за всички българи. Ще влезем, както влизаме всеки ден. Тези документи са противоконституционни ", безапелационен бе зам.-председателят на партията Цончо Ганев.

Малко по-късно същото съобщи и ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Той настоя, че няма документ и съпостави мярката със възбраната от 1941 година година в постройката на Народно събрание да влизат евреи.

" Разчитам на моралната съвест на народните представители. Все отново сме си приели правила за достъп и е редно да ги съблюдаваме, създали сме организация ", уточни пък ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Какво към този момент стана ясно – депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отвод да покажат документ или откажат да се тестват.

А против входа на Народното събрание има пункт за тестване, който работи от рано сутринта.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР