Нов разлом между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се очаква да настъпи

...
Нов разлом между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се очаква да настъпи
Коментари Харесай

В ГЕРБ гневни: Ще сдаде ли Борисов и поста на еврокомисар на ПП

Нов разлом сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се чака да настъпи в идващите дни към номинацията на нов български еврокомисар.


В политическите среди у нас се заприказва, че това ще бъде Даниел Лорер или Калина Константинова. Имената им към този момент се спрягат и измежду политическите кръгове в Брюксел, предизвиквайки същинско неразбиране, описват евродепутати пред " Епицентър. бг ".

В редиците на ГЕРБ тази конспирация повлича вълна от следващ яд и гневно възмущение. Структурите на партията са " кипнали " от мнения - по какъв начин по този начин Борисов се е съгласил да даде освен цялата власт на Политическа партия, само че и на мястото на Мария Габриел да прати човек на Политическа партия.

" Акад. Денков и Министерски съвет ще излъчат българския претендент за еврокомисар и кандидатурата ще бъде подадена към Европейска комисия ", сподели с звук на убеденост Даниел Лорер предходната седмица в коридорите на Народното събрание.
И добави: " Премиерът и Министерски съвет ще са подготвени с номинацията напълно скоро ", давайки да се разбере, че ГЕРБ са отстранени от процеса.

В последните дни представителите на ГЕРБ настойчиво настояват, че те не носят никаква отговорност за дейностите на държавното управление " Денков ", с изключение на за външната политика. " Сдаването " на поста еврокомисар на Политическа партия обаче ще е доказателство, че " ГЕРБ са свалили гарда " и пред европейските ни сътрудници.

Кандидатът за евроковисар официално се номинира от държавното управление. ПП-ДБ имат намерение да се възползват от това, че то е с техен мандат и с това стимулират предлагането си за Даниел Лорер. В диалозите ГЕРБ са се възпротивили с тезата, че новият еврокомисар не би трябвало да е ярка политическа фигура, оставяйки по този метод малка врата на Политическа партия да търсят различен вид и по този начин някои се стопират на Калина Константинова.

В Брюксел обаче се чудят по какъв начин по този начин партия, което не е член на нито едно европейско семейство, ще предлага еврокомисар.

 

На всичкото от горната страна към този миг ГЕРБ не са показали своя номинация за еврокомисар, нито са сложили някакви условия пред Политическа партия, които са регистрират и тяхното мнение. Не, те просто стоят и единствено отбиват офанзиви, доказвайки политическа неплатежоспособност в изискванията на фактическа коалиция. 

Поне 200 000 гласа на идните локални избори ще коства на ГЕРБ обединението с Политическа партия, гневят се пред Епицентър. бг локални деятели от Варна и Пловдив. Електоратът е толкоз отчаян от обстоятелството, че от първа политическа мощ ГЕРБ се е трансформирал в политическа " бурмичка ", от която нищо не зависи, само че която ще носи клеймото за съглашателство с " шарлатаните ", че се заканва да загърби урните или да прелее вота си към " Възраждане ".

За първи път от основаването си партия ГЕРБ е сложена в условия на мощен вътрешен гърмеж, което без подозрение ще удари по нейната сталбилност и сплотеност.

Борисов е наясно с всичко това, само че не може да се измъкне от обещанията, които е давал на посолствата, по неговите думи. Напоследък даже споменавал, че се тормози не толкоз от закона " Магнитски ", колкото от закона " Рико ", което е мощно изненадващо.
Както е известно, законът " РИКО " (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Law - RICO), признат през 1970 година, е ориентиран против проведената престъпност, занимаваща се с рекет, корупция и пране на пари. Той обаче работи на територията на Съединени американски щати.

Именно за пране на пари е въпросът с " Барселонагейт ", в чиито документи четем, че " прокуратурата желае да упрекна Борисов като подстрекател и помощник в съучастничество с други лица за пазаруването на къщата и останалите вложения посредством прикрити покупко-продажби със средства, чийто генезис е незаконен ".Какво обаче може да има общо това със закона " Рико ", е необяснимо. Може ли да бъде потвърдена такава връзка, по какъв начин и по кое време, е най-малкото необичайно. Възможно е уплахът на Борисов от някакъв тип гонене да е толкоз огромен, че да настройва въображението му даже и в нереални варианти.

 

Проблемът е, че сега " Барселонагейт " виси като дамоклев меч върху някогашния министър председател, подхранва страховете му и стимулира политическите му дейности, които водят до съглашателство с Политическа партия и външния фактор.

Съобразяването с " сътрудниците " не значи, че Борисов " се е откупил ". Натискът върху него ще продължи, до момента в който извърши всичко, което желаят тези, под чиято взаимозависимост е изпаднал. А след това в страната ще бъде въведен подобен ред, в който " пенсионирането " ще бъде единственото му избавление.

Освен, в случай че ревюто на основния прокурор Иван Гешев пред Евопейския парламент по „ Барселонагейт “ и „ Златните кюлчета “ на 13 юли, както разгласи прокуратурата през днешния ден, не отприщи нов яз на войната сред тях.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР