Нов ръст на заболелите с COVID-19 у нас. Само вчера

...
Нов ръст на заболелите с COVID-19 у нас. Само вчера
Коментари Харесай

Антиваксърите изтръпнаха жестоко от тази новина

Нов растеж на заболелите с COVID-19 у нас. Само през вчерашния ден са открити още 3 400 нови инфектирани. На този декор здравните управляващи разискват въвеждането на по този начин наречения „ зелен документ “ за достъп до закрити публични места. Според лекари през днешния ден се вижда усилване на интереса към имунизиране спрямо предната събота.

На опашки пред пунктовете за тестване чакаха десетки. Всеки негативен тест им отваря вратите на заведенията за 48 часа.

„ Естествено, че не желая ваксина, аз съм изкарал вируса, не съм се записал, че съм го изкарал, само че ме слагат в една патова ситуация”, сподели чакащ за тест.

„ Като част от личния състав ние би трябвало или да сме имунизирани, или да имаме негативен тест”, уточни работещ в заведение, съобщи Нова тв.

Днес обаче опашка от чакащи се изви и в столичен мол. Този път обаче - за ваксини. Само за час и половина ваксинираните надминаха 60, а лекарите регистрираха растеж на искащите.

„ На никого не му е прелестно непрекъснато да му бъркат в носа. Предпочитат имунизацията. Има и хора, които си споделят непосредствено, че желаят просто, тъй като ги задължават или желаят да пътуват”, разяснява доктор Ахмед Странджев.

Желанието за имунизация не е единствено за отбрана, признават и някои от ваксинираните. „ Вчера с другари искахме да отидем на бар. Аз и един от тях обаче не сме имунизирани и не ни пуснахме”, показа Жорж Шопов.

Обсъжда се в учебно заведение също да се влиза със „ зелен сертификат”. В момента едвам 36% от учителите в страната са имунизирани и към 4% от учениците. Задължителна имунизация на учителите няма да се вкарва, увери просветителния министър.

„ Решението за България е увещание на учителите, че това е в тяхна изгода, с цел да запазят живота и здравето си”, уточни проф. Николай Денков.

В учебното заведение в село Бояджик обаче към момента няма нито един имунизиран преподавател. „ Всеки самичък за себе си е преосмислил нещата, направил си е изводите и си е взел своето решение”, счита шефът на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” Ирина Станчева.

В същото време лечебните заведения се пълнят, а смъртността пораства. Тази картина в страната обрисуват сметките на математика проф. Николай Витанов.

„ Заразата се популяризира. И когато 100 индивида излязат от нея - т.е. разболеят се или се излекуват, остават след себе си 130 нови заразени”, изясни Витанов.

„ За разлика от предната вълна, когато вирусът ни удряше като боксьор, в този момент ни души като джудист”, добави математикът.

Вирусът се популяризира дифузно в 24 области на страната. Към момента най-хубава е обстановката в Плевен, Кърджали, Шумен и Разград.Така единствено 4 области остават отвън тъмночервената зона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР