Нов ръст на COVID случаите се наблюдава у нас.При новите

...
Нов ръст на COVID случаите се наблюдава у нас.При новите
Коментари Харесай

Лекар: Сериозен проблем е, че едва около 85% от населението е с ваксинационното покритие от морбили

Нов растеж на Коронавирус случаите се следи у нас.

" При новите разновидности, които се следят, особено за тях е, че непрестанно получават разновидности, които им дават опция да заобикалят имунния отговор, добит след преболедуване или имунизация ", изясни доктор Трифон Вълков в ефира на NOVA. 

" Има хора, които няколко пъти са се срещали с Коронавирус. Преболедувайки от съответните разновидности, ние създаваме имунитет и той ни пази от този вид ", изясни експертът.

Вълков предложи слагането на ваксина.

Друг сериозен проблем, съгласно него, е, че едвам към 85% от популацията е с имунизационното покритие от морбили. За да не се допусне зараза, би трябвало да е над 95%.

" Морбили е извънредно заразна зараза. Ваксината е комбинирана. Понякога има медицински случаи, когато човек не може да бъде имунизиран. Но когато в обществото има причина да се развие пандемия поради хора, които по лично решение не желаят да се имунизират, страдат и другите ", съобщи доктор Вълков.

" Морбили е елементарно предаваема, високо заразна зараза, затрудненията не са леки, не са безвредни. Последната огромна зараза от морбили е през 2009-2011 година, в страната са се заразили близо 25 000 индивида. Смъртността е към 25 индивида, само че това са главно деца ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР