Нов пункт за ваксинации срещу Covid-19 беше открит в София,

...
Нов пункт за ваксинации срещу Covid-19 беше открит в София,
Коментари Харесай

Нов пункт за ваксинации ще работи през уикендите в София

Нов пункт за имунизации против Covid-19 беше открит в София, в XII поликлиника в столичния регион " Люлин ". Работното време е от 9 до 14 часа, като ще е отворен всяка събота и неделя.

С него имунизационните пунктове, проведени от Столичната община, са към този момент 8, осведоми зам. кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

„ Всички български жители и тези, които са непрекъснато пребиваващи чужденци в България, имат право на безвъзмездна имунизация и са добре пристигнали. Нашата цел е да помогнем на имунизационния % освен в Столична община, а и за цялата страна, тъй че безусловно са отворени за всички, като 8-те пункта, знаете стартирахме в комерсиалните центрове, имаме в културния дом в жк „ Дружба “, в читалище „ Асен Златаров “ в квартал „ Христо Ботев “. Досега съвсем 20 000 дози са сложени в тези пунктове, в съботи и недели “, сподели Дончо Барбалов.

И през днешния ден в София и страната ще работят мобилни пунктове за имунизация против Covid-19.

В столицата, с изключение на в огромните търговски центрове, работи и пунктът в културния дом в " Дружба ".

Следващата седмица изнесен пункт ще проработи пред постройката на Нов български университет в квартал " Овча купел ", в който ваксини могат да получат както жителите на региона, по този начин и студенти и преподаватели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР