Нов протест в София срещу планиран строеж на небостъргач се

...
Нов протест в София срещу планиран строеж на небостъргач се
Коментари Харесай

Протест срещу небостъргач блокира бул. "България" в столицата

Нов митинг в София против плануван градеж на небостъргач се състоя в сряда вечер, оповестява БТВ. Десетки поданици на квартал " Стрелбище ", са срещу построяването на висока постройка на мястото на градинка в региона.

Те блокираха кръстовището на бул. " България " и бул. " Иван Гешов ".

Те упорстват зеленината и дърветата в региона да бъдат непокътнати. Главният проектант също е срещу застрояването, съдът обаче се произнася в интерес на вложителя. С днешна дата той към този момент е оградил терена и е почнал премахването на улица, която попада на територията на парцела му.

Според жителите на квартала появяването на нова голяма постройка не просто ще скрие гледката към Витоша, само че ще сътвори и проблеми с трафика. Самото строителство също се обрисува да трансформира живота им в пъкъл.

Инвеститорът към този момент е почнал премахването на улица, намираща се на терена, който е негова благосъстоятелност. Според общината обаче, обаче първо е трябвало да бъде отправено искане за това към локалната власт.

„ В момента, в който те я унищожават, има заповед за отваряне на улицата и те доста добре знаят това, тази заповед им е връчена през днешния ден и аз персонално ги уведомих хората на обекта да спрат разрушаването на улицата, само че те продължиха ", уточни районният кмет Николай Терзиев.

Междувременно стана ясно, че се планува построяването на нова улица покрай към този момент разрушената, тъй като по този начин е планувано по регулация. За задачата текат договаряния със притежателите.

От компанията вложител оповестиха, че ще се извърнат към прокуратурата. Хората в квартала се заканват, че са подготвени да стачкуват до момента в който не се уверят, че небостъргач в региона няма да има.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР