Нов протест срещу президента на Сърбия Александър Вучич се очаква

...
Нов протест срещу президента на Сърбия Александър Вучич се очаква
Коментари Харесай

Нов протест срещу Вучич след сблъсъците в Сърбия снощи

Нов митинг против президента на Сърбия Александър Вучич се чака през днешния ден, откакто късно снощи специалните сили на сръбската полиция изведоха протестиращите от постройката на националната телевизия РТС. 

Лидерът на партия „ Двери ” Бошко Обрадович прикани протестиращите да продължат акцията си през днешния ден пред президентския замък, където  Вучич ще направи послание по отношение на проникването в постройката на РТС.

" Приятели, мисля, че всички ние ще отидем на следващия ден на това послание и ще желаяме оставката му. До на следващия ден по обяд край президентския замък ”, съобщи Обрадович. 

Опозиционните водачи Драган Джилас и Бошко Обрадович бяха измежду последните изведени от постройката на РТС. След това събралите се пробваха още веднъж да обхванат в постройката, само че полицията ги избута с щитове, оповестяват ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър Небойша Стефанович даде обещание на изключителна конференция, че всички участници в митинга, влезнали в постройката на РТС, ще бъдат осъдени.

Министърът на защитата Александър Вулин назова протестиращите " фашисти " и съобщи, че те би трябвало да бъдат строго осъдени. Това беше първият случай след месеци мирни митинги против Вучич, разяснява АП. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР