Нов протест се състоя снощи в Скопие против промяната на

...
Нов протест се състоя снощи в Скопие против промяната на
Коментари Харесай

Скопие отново на протест срещу промяната на името

Нов митинг се състоя нощес в Скопие срещу смяната на конституционното име на Македония, заяви белградската организация Бета. Съобщи 24 часа.

Демонстрацията на централния скопски площад, на която съгласно оценката на медиите са участвали няколко хиляди души, бе проведена от придвижване " Ние сме Македония ", предава Българска телеграфна агенция. 

" Настояваме да прекратите договарянията под покровителството на Матю Нимиц и да поискате от Общото заседание на Организация на обединените нации да постави завършек на краткотрайното название БЮРМ и да одобри резолюция, с която ще се подсигурява безпрепятствения банкет на Македония в интернационалните организации под конституционното име ", съобщи актрисата Камка Точиновски.

На митинга срещу смяната на името на Македония бе поискано също да бъдат освободени арестуваните за насилието в Народното събрание през април 2017 година

Според македонските медии митинги за отбрана на конституционното име на Македония са били проведени също в Австралия, Нова Зеландия, Съединени американски щати, Холандия, Швеция и Англия. На митинга в австралийския град Мелбърн македонски изселници запалили снимка на македонския министър председател Зоран Заев. Подробности тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР