Нов протест на жителите на село Цалапица тази вечер. С

...
Нов протест на жителите на село Цалапица тази вечер. С
Коментари Харесай

Цалапица отново на протест - там е и младежът, закарал обвинения за убийството на Димитър до летището

Нов митинг на жителите на село Цалапица довечера. С гледище за незабавното разкриване и връщане у нас на килъра на 24-годишния Димитър хората блокират кръговото кръстовище на Орта хан по пътя за Пазарджик.

Полицията е подхванала ограничения преминаващите коли да бъдат спирани на избрани шпации, без да се пренасочват през обходни направления.

Близките, родините и приятелите на убития Митко стачкуват повече от месец с претенции за обективни присъди и транспарантно следствие на закононарушението.

На митинга е и Стелиян Дзивков - младежът от Цалапица, който е закарал Рангел след убийството до летище София, с цел да хване полет до Германия. Стелиян изясни, че не са били доста близки, а и поради следствието няма по какъв начин да показа детайлности. Във въпросната вечер Рангел не е имал външни пострадвания, само че се е държал необичайно. Говорили са си, само че не са коментирали Митко.



40 дни след гибелта на младия мъж към момента главният обвинен за закононарушението не е задържан. Майката на Димитър Малинов - Атанаска Бакалова направи послание към посочения за главен причинител Рангел Бизюрев. Тя се обърна с него с молба да се съобщи, с цел да стане ясна и неговата версия. За него се знае, че се укрива в Германия, а в Цалапица от ден на ден се появяват подозрения, че той може и да е натопен.

Двама близнаци бяха упрекнати в персонално укривателство за жестокото ликвидиране на Димитър Малинов. Протестиращите желаят бвинението по отношение на тях да бъде променено от " укривателство " в " съучастничество ".

Текст и фотоси: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР