Нов проект за журналистически разследвания ще предложи Нова телевизия през

...
Нов проект за журналистически разследвания ще предложи Нова телевизия през
Коментари Харесай

Васил Иванов се връща в ефира на Нова телевизия

Нов план за журналистически следствия ще предложи Нова телевизия през есенния ефирен сезон. От септември феновете още веднъж ще имат опция да проследят по какъв начин журналистът Васил Иванов разобличава незаконни схеми за корупция, обири и измами, оповестиха от малкия екран.

Той се завръща в медията с подписан авторски контракт, след персоналната покана на притежателя на „ Адванс Медия Груп “ Кирил Домусчиев.

Васил Иванов е един от най-силните проверяващи публицисти в последните 14 години в българския ефир. За този интервал той е създател на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински служители в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, по този начин и десетки кметове и шефове на организации, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си. В следствие доста от тях са наказани. Като проверяващ публицист на Нова телевизия, Иванов разкри и сподели още десетки порочни и незаконни схеми. Зрителите помнят по какъв начин бе трансфериран на негово име бронираният длъжностен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът потвърди систематични нарушавания на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017г., той управлява образувания от него проверяващ екип.

Заради работата си, Васил Иванов неведнъж е бил обект на закани и похищения. През 2006 година бе взривено жилището му с бомба, чиято мощ е 1 кг. тротилов еквивалент.

Към екипа на новия план се причислява и още един проверяващ публицист – репортерът на Нова телевизия и TrafficNews.bg Тина Ивайлова. Тя става част от фамилията на Нова телевизия през 2012 година, където разплита разнообразни престъпни проблеми. След нейното следствие за пазаруване на гласове на локалните избори през 2015 година има арестувани и наказани. „ Ало “ измамници също се изправиха пред съда, откакто Тина Ивайлова внедри екип на медията в незаконната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи потегли, е за двама братя с първокласни коли, които единствено по документи са незрящи.

Васил Иванов е притежател на над 30 влиятелни журналистически награди, измежду които Лайпцигската медийна премия за независимост и бъдеще на медиите, известна като „ Европейския Пулицър “; оценките на Съюза на българските публицисти и на Американската организация за интернационално развитие; премия на Министерството на правораздаването за принос и заслуги в битката за независимост и справедливост; почетен знак на Министерството на вътрешните работи за заслуги в битката с престъпността и оказана помощ на полицията при откриване на тежки престъпления; специфичната премия „ Българска Европа “ на Медиен фестивал под патронажа на Европейската комисия; годишната премия „ Журналистическа героизъм “ на Фондация за подкрепяне жертви на закононарушения и битка с корупцията и други Три пъти е притежател на наградата „ Достоен българин “ в акцията на в. „ 24 часа “.

Тина Ивайлова става притежател на огромната премия за проверяваща публицистика „ Радостина Константнинова “ за своето разследвание за телефонните измами „ Ало-мафията “. Заради работата си по тази тематика получава и огромната премия в годишните награди „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ през 2017 година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР