Нов проект в област Мугла, в близост до популярния курорт

...
Нов проект в област Мугла, в близост до популярния курорт
Коментари Харесай

Вдигат туристически град за 30 хил. души в сърцето на прир...

Нов план в област Мугла, наоколо до известния курорт Бодрум, в югозападна Турция, може да нанесе непоправими вреди на предпазени зони от естествен резерват, предизвестяват еколози.

Министерството на околната среда на Турция е одобрил отчета за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за гигантския жилищен план за 30 хиляди души.

До естествения резерват, където се намират естествени и археологически обекти, ще бъдат издигнати 3 хиляди 683 вили, както и 4 обособени хотела и 6 места за всекидневен отдих, търговски център, болница, учебно заведение, банки, център за водни спортове, кино, арт център, конгресен център, резиденция, кафенета и заведения за хранене. Там ще бъде основан напълно ново обитаемо място с аспект към близката лагуна.

Бизнесменът Али Агалоглу, непосредствен до ръководещите в страната, се готви да осъществя този упорит план за милиарди долари в сърцето на оклъг Милас, макар всички реакции и възражения на природозащитници и неправителствени организации.

Гигантският жилищен план ще бъде издигнат на брега на залива Мандаля, който е един от дребното влажни зони в света и приютява стотици типове птици.

Екологичният юрист Ремзи Казмаз разгласи, че те ще отнесат решението до съда.

Според в. Джумхурийет, първа поръчка за строителство на новия градски план от 926 милиона 699 ​​хиляди $, от компанията Акдениз Иншаат, благосъстоятелност на видния предприемач Али Агаоглу, е направено през 2008 година Тогава министерството на Горското стопанство е блокирало плана.

Въпреки това от Главна дирекция по запазване на природата и национални паркове позволиха строителни работи в част от терена.

1 милион 337 хиляди 448 тона земна маса ще бъде изкопана по време на 5-годишния развой на строителство на новия град, където хиляди души ще работят по време на интервала на строителството.

С този план естественият живот в региона в непосредствена непосредственост до античния град Баргилия, ще бъде заплашен. Този район е дом на 197 разнообразни типа птици и считан за регион за размножаване на 52 разнообразни типа, като изчезналия в света гребен пеликан.

Зоната е място за зимуване и размножаване на към 250 типа мигриращи птици, най-много пеликани и розово фламинго.

В изказване, Платформата за отбрана на околна среда в Мугла съобщи, че отчетът за Оценка на въздействието върху околната среда за плана е утвърден макар законови дефекти.

На 1 юли групата заведе дело с искане за анулация на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда. " Ние знаем, че всеки, който поддържа екологията, ще се опълчи на този план. "

Платформата означи и напомня, че естествените зони в региона са под протекция според интернационалните конвенции (Рамсарска, Барселонската и Конвенцията за биологичното разнообразие) и националното законодателство (Закона за околната среда и Регламента за запазване на блатистите зони). През 2001 година зоната от 380 хектара е записана като значима зона за редки типове птици. Района е взет под протекция от Националната комисия по влажните зони през 2004 година

Проектът би трябвало неотложно да бъде спрян, с цел да се предотвратят вреди в биологичния регион, настояват от платформата, с думите: „ Ние сме доста загрижени за това рядко витално пространство и хилядите живи същества, на които то е дом ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР