Нов пример за политическо номадство в САЩ. Сенатор от Колорадо

...
Нов пример за политическо номадство в САЩ. Сенатор от Колорадо
Коментари Харесай

Защо сенатор премина от Републиканската към Демократическата партия в САЩ?


Нов образец за политическо номадство в Съединени американски щати. Сенатор от Колорадо разгласи, че сменя принадлежността си от Републиканската към Демократическата партия.

" Притеснен съм за нашата планети и климатичната рецесия, пред която сме изправени ", изясни в своя позиция Кевин Приола.

„ Републиканската партия, от която съм част в продължение на десетилетия, сътвори национални паркове, резервира федерални земи и защитаваше дивата природа. Президентът Никсън подписа закон, с който се сътвори Агенцията за отбрана на околната среда. Сега моите сътрудници в Републиканската партия отхвърлят човешкия фактор в изменението на климата и не взимат ограничения “, уточни той.

Приола посочи, че има разлики с някои политики на Демократическата партия, само че тя би трябвало да ръководи поради потребностите на планетата и демокрацията в Съединени американски щати.

Въпреки че двете съществени партии в Съединени американски щати се нареждат в двата противоположни края на политическия набор, прекосяването на политици от единия в другия лагер не е рядко срещано.

Пример за това е някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който сменя политическата си принадлежност голям брой пъти.

Първоначално е към Републиканската партия през 1987 година, само че 12 години по-късно я напуща. Присъединява се към Демократическата партия през 2001 година, а през 2009 година още веднъж се връща към Републиканците. В края на 2011 година се афишира за самостоятелен политик, само че месеци по-късно още веднъж става част от Републиканската партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР