Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесена реакция от кралските

...
Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесена реакция от кралските
Коментари Харесай

Нов портрет на Кейт Мидълтън възмути феновете й

Нов портрет на Кейт Мидълтън провокира смесена реакция от кралските почитатели след показването му в сряда.

Противоречивото произведение, нарисувано от британско-замбийската художничка Хана Узор, беше показано на корицата на списание Tatler през юли 2024 година като част от поредност от портрети на кралското семейство написа vesti.bg.

Изглежда Узор се е въодушевила от тоалета на принцесата на Уелс на държавен прием през ноември 2022 г. — първият по време на ръководството на крал Чарлз.

42-годишната Мидълтън носеше тогава бяла дълга до земята рокля с покрити с кристали плещи.

Тя добави още повече искра за събитието с тиарата Lover`s Knot, обеците с перли и диаманти от Южно море на принцеса Даяна и перлената гривна на кралица Елизабет.

Мидълтън, която в момента се бори с рак, не театралничи за портрета, и по тази причина Узор прегледа хиляди фотоси, с цел да улови нейната аналогия.

" Прекарах доста време да я виждам, да виждам фотосите ѝ, да виждам нейни видеоклипове, да я виждам със фамилията ѝ, да я виждам на дипломатически визити, да я виждам, когато гребе или посещава деца в приют “, сподели Узор във видео оповестено в Instagram на Tatler.

" За мен беше в действителност забавно да схвана коя е тя “, добави художничката.

Докато крайният резултат описва творбата като портрет на  " мощ, достолепие и храброст “, доста от нейните почитатели в Instagram използваха доста различни епитети.

" Разочароващ портрет... нашата принцеса е доста по-красива... ", написа един консуматор, с което различен се съгласи,  " Много неприятен портрет, който изцяло не показва хубостта и елегантността на принцесата на Уелс. “

" Какъв ужасяващ портрет за красива жена “, добави трети.

Имаше обаче и други, които поддържаха портрета.

" Това е зашеметяващо. Уловената сила е невероятна “, означи консуматор.

" Толкова красиво “, разяснява различен.

Шумът пристигна единствено седмица откакто различен художник, Джонатан Йео, беше подложен на критика за артистичното си показване на портрета на крал Чарлз III.

Произведението, което беше първият формален портрет на Чарлз като монарх, беше силно подложено на критика поради интензивния си червен фон и цялостния звук - който някои смятаха, че наподобява, че кралската персона е в " пъкъла “.

По-късно обаче Йео защити работата си, като сподели, че е желал да постави  " по-голям акцент върху улавянето на характера и същността “ на Чарлз по по-модерен метод.

" Яркият цвят на фона отразява яркочервената униформа, като освен резонира с кралското завещание, което се среща в доста исторически портрети, само че и инжектира динамичен, актуален подтик в жанра с еднообразно мощния си нюанс, осигуряващ съвременен контрастност към по-традиционни изображения “, написа той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР