Нов поправителен дом ще посреща непълнолетните престъпници. Те ще се

...
Нов поправителен дом ще посреща непълнолетните престъпници. Те ще се
Коментари Харесай

Нов дом с игрище, фитнес и релакс зона посреща непълнолетни престъпници от Бойчиновци

Нов изправителен дом ще посреща малолетните нарушители. Те ще се обитават в постройка към пандиза във Враца, а не както до момента в Бойчновци.

Новото поделение към Врачанския затвор за малолетни, лишени от независимост, беше публично намерено през днешния ден, а до края на седмицата близо 20 момчета от поправителния дом в Бойчиновци ще бъдат премесени в него.

Ограда разделя малолетните от възрастните пандизчии. Новите условия дават отговор на всички европейски условия, а преместването е след промени в закона за извършване на наказванията и задържане под стража.

Децата до момента излежаваха присъдите си в постройка, строена за казарма през 1951 година Зад решетките й откриваме разнообразни присъди, само че сходни ориси.

Родителите на множеството от тях не ги търсят въобще. Някои не са ги чували от години.

Мястото е остаряло, само че ги сплотява. Не се оплакват и от изискванията. Новите спални имат по 2 кревати, досега момчетата бяха по 5 в стая. А към този момент ще разполагат и с съвременни тв приемници.

Новият дом може да приюти 32 деца.

„ Мисля, че всички сме наясно, че използването на общоприетите наказателни процедури във връзка с малолетните надали е най-ефективната политика, която ще ни разреши да се оправим въобще с проблемите на детската престъпност”, сподели Николай Проданов, зам.-мин. на правораздаването.

Новото поделение разполага с игрище, фитнес зона, релакс зона и личен хигиеничен възел към всяка стая, както и кухни, където момчетата ще могат сами да си готвят, а остарялата постройка в Бойчиновци ще бъде превърната в затворническо общежитие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР