Нов политически трус – този път заради разпределянето на 111

...
Нов политически трус – този път заради разпределянето на 111
Коментари Харесай

Политически трус заради разпределянето на 111 милиона лева

Нов политически трус – този път поради разпределянето на 111 милиона лв., които се разпределят сред 99 общини. Опозицията упреква ръководещите в неравномерно систематизиране на средствата, властта отхвърля.

Според разпореждане на Министерски съвет става дума за малко над 110 959 000 лв., дадени на 99 общини. Документът е входиран в Министерски съвет на 31 юли в 20:08 ч. Парите са разпределени по следния метод:

За 40 общини от ГЕРБ – 73 млн. лв., за 34 общини от Движение за права и свободи – 28 млн. лв., a за 5 общини от Българска социалистическа партия – 2,2 млн. лв., оповестява БТВ.

Според Българска социалистическа партия парите се насочват главно към общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи, като по този метод ръководещите се стремят да си обезпечат лесна победа на локалния избор следващата година.

ГЕРБ оповестиха, че от тези 73 милиона би трябвало да се извадят 15 за метрото в София и 9 за Пловдив като столица на културата. Оставали 49.

„ Половината общини в България са на партия ГЕРБ, най-големите. Какво да създадем, като близо 130 кметове са наши”, попита кметът на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов.

„ Независимо чие е държавното управление, постоянно има недоволни –сигурен съм, че и от ГЕРБ в този момент има недоволни кметове”, означи кметът на Кърджали от Движение за права и свободи Хасан Азис.

От ГЕРБ се възмутиха, че в офанзивата да вземем за пример се включва кметът на Троян от Българска социалистическа партия Донка Михайлова, получила 22 милиона лв. от началото на мандата най-вече за саниране на блокове и пътна инфраструктура. „ Най-малко съм очаквал тъкмо госпожа Михайлова да запее в хора на манипулаторите”, написа във „ Фейсбук” районният министър Николай Нанков. Тя пък контраатакува и прикани за заслужено разпределение на парите. „ Да са ясни критериите, по които се правят оценка предложенията на общините, и редът, по който те биват класирани и договаряни”, упорства тя.

Кметът на Сопот – Деян Дойнов от ГЕРБ, пък особено пристигна в Министерския съвет през днешния ден и благодари за грижите на държавното управление към общините и съответно към неговата, която е получила към 13 милиона лв., с цел да покрие дупки и загуби. „ Тук съм като персона, като мъж, с цел да благодаря, нито някой ме е подкупвал, нито купувал да ме притегля към дадена политическа мощ, безусловно мъжко държание на премиера”, уточни Дойнов.

За безстопанственото консумиране на тези 13 милиона през март от ГЕРБ дадоха същия кмет на прокурор, а месец по-късно Българска социалистическа партия го изключи от редиците си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР