Нов политически нюанс в разследването на криптобанката Нексо, което с

...
Нов политически нюанс в разследването на криптобанката Нексо, което с
Коментари Харесай

Нови детайли по казуса с криптобанката: Получавали ли са политически партии пари?


Нов политически колорит в следствието на криптобанката " Нексо ", което с всеки минал ден става от ден на ден политическа вест, в сравнение с такава от сферата на престъпната хроника.

След нападките, че " Продължаваме промяната " е получавала финансиране от „ Нексо “, е направена вътрешна инспекция, която сочи, че партията не е получила нито лев от работещи в компанията.

От " Демократична България " обаче са получавали дарения от чиновници на „ Нексо “. За момента от групировката не намират причина да върнат парите и изясняват, че постоянно са били мощно подкрепяни от българската IT общественост.

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че не са получавали дарения от работещи в „ Нексо “, а Асен Василев отхвърли да е ходил в офис на компанията.

„ Вчера са създали инспекция сътрудниците и нямаме получени от чиновници на „ Нексо “ средства. Трябва прокуратурата да си свърши това, което й е вменено по закон - да повдигне обвиняване и да го отбрани сполучливо в съда, тъй като се нагледахме на задоволително димки и всяка година сред 5 и 10 милиона от всичките нашите налози отиват за обезщетение на хора, които са осъдили България, или прокуратурата, или българския съд за това, че са били непозволено упрекнати “, съобщи Асен Василев, съпредседател на „ Продължаваме промяната “.

От " Демократична България " няма да върнат даренията от чиновници на „ Нексо “, а съпредседателят на групировката Христо Иванов съзря политически ход от страна на прокуратурата.

„ Аз имам прочут въпрос към въпроса, в който, все още, който беше селекциониран от прокуратурата да озвучи тези следствия. Ясно е, те текат в Америка от месеци. Вероятно нашите служби са се присъединили в някакъв миг. Как тъкмо беше селекциониран четвъртък в седмицата, в която би трябвало да се връчи третият мандат и е ясно, че ние в границите на третия мандат ще се опитаме да решим въпроса със статута на основния прокурор “, разяснява Христо Иванов.

А от Ямбол водачът на ГЕРБ разяснява проблема по този начин:

„ Аз в никакъв случай не съм имал, нямам къща в Барселона, в случай че има да отиде някой да се настани в нея, да отиде да каже това е на Бойко къщата, отивам да пребивавам в нея. Но опорките им вървят, а от през днешния ден опорката за „ Нексо “ е тиня и каскети, тиня и каскети и надали не - ние им го предизвикваме. Аз не споделям дали са отговорни, или не, не даваме никаква оценка дали са отговорни, има органи “, означи Бойко Борисов.

Темата повдигна и въпрос измежду останалите обединения - " Как би трябвало да се финансират партиите? "

„ По закон е вярното и считам, че всички партии би трябвало по този начин да го вършат. Оттук нататък, в случай че разясняваме обособени елементи, ще излезем отвън рамките на положителния звук “, съобщи Стефан Янев, ръководител на „ Български напредък “.

„ Преди беше доста неприятно, че партиите се финансират от страната. Ако партиите пък не се финансират от страната, то пък би трябвало да се финансират от корпоративни структури. Тоест, партиите стават подвластни от корпоративните структури “, изясни Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

А в последната си дефинират дейностите на прокуратурата като политически стимулирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР