Нов пожар се е запалил в района на село Изворище,

...
Нов пожар се е запалил в района на село Изворище,
Коментари Харесай

Нов пожар край Изворище

Нов пожар се е запалил в региона на село Изворище, откакто преди дни там пламъци унищожиха над 10 къщи във вилната зона.

Сигнал за зародилия пожар в иглолистна гора сред селата Изворище, Миролюбово и Баново е подаден през днешния ден малко след 12.35 часа. Веднага е основана организация, на място са изпратени екипи на пожарната. Към гасенето са се присъединили и чиновници на локалното горско стопанство. Действията на пожарникарите са затруднени от мощно пресечната околност и мощния вятър.

По първична информация пожарът е обхванал към 300 дка повърхност,

няма информация за потърпевши хора, както и за заплаха за жителите от близките селища.

Три пожарни екипа се борят за потушаването на огъня, като към мястото сега пътува и началникът на пожарната, изясни регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков пред Агенция "Фокус ".

Все още не е ясно дали пожарът е горящ на същото място, на което е горял за последно през вчерашния ден. Чолаков посочи, че на 4 август сутринта пожарникари изцяло са потушили всичко, което към момента е тлеело.

Поредната буря е в деня, в който в цялата страна има предизвестия за рисково време - в 17 области е разгласен оранжев код, а в останалите - жълт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР