Нов подход към разширяването на Европейския съюз. Това е призивът

...
Нов подход към разширяването на Европейския съюз. Това е призивът
Коментари Харесай

Албания и Сърбия искат от ЕС различен подход в приемането на нови членове

Нов метод към разширението на Европейския съюз. Това е апелът на албанския министър председател. Еди Рама акцентира, че страната му е изтощена от дългия развой, нужен за присъединение към европейския план.
Трябва да бъдем реалисти. Не би трябвало да гледаме пръста си, до момента в който той сочи Луната и да имаме вяра, че тази Европа на 27-те, която има доста проблеми, може плътно да взема решения, да има стратегическо мислене и обмисляне, може да бъде разширена с до 33, 35 или 37 членове в обозримо бъдеще. Така че вместо всичко или нищо за нас, не-членовете на Европейски Съюз, би трябвало да се откри нов метод. И вие не вършиме това.
Еди Рама – министър председател на Албания

Рама направи коментара в Гранада на срещата на върха на Европейската политическа общественост. Тя събра към 40 водачи от целия континент за разискване на редица въпроси, в това число този за разширението на Съюза. Гласът на албанския министър председател не е изолиран измежду Западните Балкани. Няколко страни от района чукат на вратите на 27-членния блок години наред. За сръбския президент смяната е наложителна.
Няма значение какво, тъй като имаше някои нови хрумвания по време на разнообразни диалози. Независимо дали можем да получим първо зелени коридори, по-късно достъп до пазара, неповторим стопански пазар, би трябвало да се движим напред. В противоположен случай ще се почувстваме по-голяма отмалялост, в сравнение с в страните членки на Европейския съюз.
Александър Вучич – президент на Сърбия

Осем страни, в това число Албания, Сърбия и Украйна, са претенденти за участие. Председателят на Европейския съвет желае да сложи 2030 г като цел за по-нататъшно разширение на Съюза. Графикът разделя 27-те. Освен това, с цел да се реализира тази цел, ще е нужна промяна на европейските институции, с цел да може Съюзът да действа с към 30 членове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР