Нов план за билетите в столичния градски транспорт, предлагат местните

...
Нов план за билетите в столичния градски транспорт, предлагат местните
Коментари Харесай

По-скъп билет в градския транспорт в София?

Нов проект за билетите в столичния градски превоз, оферират локалните управляващи. Те към този момент ще бъдат за време, а цената може да се увеличи. Едната опция ще е билет за 30 минути, а другата - за 60 или 90, описват от Нова телевизия.

Все още не е ясно с какъв брой тъкмо ще нарастне билетчето. Засега разискванията са за половин час да е 1.60лв., а за по-дълго време – по-скъпо. Амбицията е смяната да влезе в действие до края на годината.
А в това време машините, от които в този момент купуваме билети за градския превоз и в частност в метрото, основават проблеми. И постоянно издават билетчета с неверен час.

И в този момент билетите за вход в метрото се издават с отпечатан час. От машините, от които скоро ще се купува и билет за време. Затова, след сигнали до Нова телевизия, нейни кореспонденти вземат решение да създадат опит с представител на Метрополитен. За да се види дали документът важи от минутата, в която го вземем.

При първата машина на станция „ Сердика” проблем няма. При втората обаче, на същата станция, разминаването е със седем минути. И не е в интерес на пасажера.

Така, в случай че през днешния ден билетът беше за 30 минути на цена от 1.60лв., времето за пътешестване след валидиране щеше да е 23 минути.

„ Възможно е такова разминаване, както към този момент го видяхме и на опита, към 5-6 минути. Получаваме сигнали, само че те не са чести. Машините се сверяват”, споделя Кармен Младенов.

От „ Метрополитен” са безапелационни – при въвеждане на билет за време грешките ще се изчистят. Тези, които пътуват с повече от едно транспортно средство, се тормозят и че билет за 30 минути няма да им прави работа.

Тарифната политика за установяване на цените занапред ще се разисква в Столичния общински съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР