Нов план от пет точки за намаляване на имиграцията беше

...
Нов план от пет точки за намаляване на имиграцията беше
Коментари Харесай

Великобритания затяга визовия режим в опит да се пребори с миграцията

Нов проект от пет точки за понижаване на имиграцията беше разгласен от държавното управление на Англия, предава Sky news.

Той включва по-строги правила за издаването на визи, смяна на листата на специалностите, за които се търсят фрагменти, както и по-строги ограничения за това служащите да имигрират дружно с някои членове на своите фамилии.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли беше подложен на напън, откогато встъпи в служба преди три седмици, с цел да покаже, че заема твърда линия във връзка с имиграцията.

-      Мерките включват неспособност болногледачи да водят фамилиите си на Острова и по този начин да спре „ злоупотребата с визата за здраве и грижи “. Фирмите за грижи, които желаят да спонсорират хора за кандидатстване за визи, ще би трябвало да бъдат контролирани от Комисията за качество на грижите;

-      Промяна на минималната изискуема сума за дипломиран служащ: прагът за кандидатстване ще се увеличи до £38 700 -

-      Намаляване на листата с дефицита на работна ръка в избрани професи като ще се реформира методът,  по който хората могат да аплайват, с цел да дойдат в Обединеното кралство. Това ще включва унищожаване на 20-процентната отстъпка, която се ползва към минималната заплата за хора, търсещи виза за така наречен дефицитни специалности.

-      Минималният предел за фамилна виза също ще бъде нараснал до £38 700, с цел да се „ подсигурява, че хората водят единствено лица на прехрана, които могат да поддържат финансово “. В момента тя възлиза на курса от 2012 година от £18 600;

-      Преразглежда се опцията за издаване на виза за дипломирани студенти, която им разрешава да останат две години след довеждане докрай на образованието си.

Планът на кабинета е законната миграция да се понижи с най-малко 300 хиляди души годишно. Мерките ще стартират да се ползват от идната пролет.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР