Нов пик на заболелите от варицела е регистриран в Пловдив

...
Нов пик на заболелите от варицела е регистриран в Пловдив
Коментари Харесай

Пик на болните от варицела

Нов пик на заболелите от варицела е регистриран в Пловдив и региона, осведомиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). За интервала 12-18 април от заболяването са били изумени 182 души, до момента в който седмица по-рано те са били 145.

2018-а ще е върхова за заболеваемостта от варицела в България, предвиждат експертите. До този миг инфектираните у нас към този момент са с 2300  повече в съпоставяне  със същия интервал на предходната година. При 25 007 преболедували през 2017 година - най-вече деца, се чака през 2018 година те да са 30 000, предвижда доктор Ангел Кунчев - основен хигиеничен контрольор към Министерството на здравеопазването От 25 007 инфектирани предходната година 460 са били признати в болница.

Починали са двама възрастни.Сега навлизаме в по-епидемична година, след която ще има три, четири години ярък интервал, разяснява доктор Кунчев. На база на увеличената заболеваемост страната възнамерява включването на имунизацията против варицела в Националния имунизационен календар от 2020 година

Чревните инфекции в Пловдив и региона също са се нараснали през последната седмица. През интервала 12-18 април са регистрирани 57 случая на болни, против 48 във времето от 4 до 11 април. Вирусните хепатити си остават на ниско равнище по 5 през двата регистрирани интервала. Заболелите от скарлатина на намелели, като през миналата седмица са регистрирани 18 случая против 28 в предходния интервал.

Според данните на РЗИ в Пловдив няма регистрирани случаи на ухапвания от кърлежи, както и изумени от лаймска болест, марсилска тресчица, ку-треска и лестиреоза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР