Нов пътен и пешеходен надлез предстои да бъдат изградени по

...
Нов пътен и пешеходен надлез предстои да бъдат изградени по
Коментари Харесай

Започва изграждането на нов пътен и пешеходен надлез в Кермен

Нов пътен и пешеходен надлез следва да бъдат построени по част от жп линията на град Кермен в община Сливен. С церемониален водосвет и алегорична първа копка, през днешния ден бе обещано началото на дейностите. Те са част от план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза 2 “ на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Сред гостите на събитието бяха зам.-кметът Камен Костов, кметът на Кермен Живко Жечев, шефът на фирмата-изпълнител ДЗЗД „ БМ Инженеринг “ – инж. Борислав Беширов, представители на консултантската компания и локални поданици.

Строителството обгръща създаване на 2 нови - пътен и пешеходен надлези на км 158+777, в региона на жп гарата в Кермен и на км 160+300 в железопътния сектор в междугарието с. Коньово – Кермен.

Основната цел за създаване на новия пътен надлез край Кермен и премахването на съществуващия прелез, е сигурността на локалните поданици и на селскостопанските животни, показа зам.-ръководителят на плана инж. Емил Манчев от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.



„ През новото оборудване ще могат да минават животни, моторни транспортни средства, а по тротоарите, които ще бъдат построени в профил на структурата, ще могат да се движат пешеходци “, разясни инж. Манчев. Относно построяването на новата пасарелка в региона на гарата, той уточни, че ще бъде на мястото на остарелия железопътен прелез, като ще бъде налична и за хора с увреждания.

Срокът за осъществяване на строителните действия е до 31 август 2024 година Стойността на обекта възлиза на близо 3 млн. и 400 хил.лв. Финансирането е по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020, посредством средства от Кохезионния фонд и от националния бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР