Нов парк започва да изгражда в квартал Прослав районното кметство

...
Нов парк започва да изгражда в квартал Прослав районното кметство
Коментари Харесай

Нов парк в Прослав с парите за Гарнизонна фурна

Нов парк стартира да построява в квартал Прослав районното кметство на " Западен ", откакто не съумяха да се преборят за събарянето и озеленяване на Гарнизонна фурна.

Теренът, който още следващата година ще се трансформира в привлекателно място за отдих, е с повърхност пет декара. Тук преди време имаше детска градина " Боряна ", само че постройката беше съборена и децата бяха преместени в ново здание. От предходната седмица разчистваме пространството от боклуци, насипваме пръст и се приготвяме да прекараме на първо време осветлението и кабели за видеокамери, описа през вчерашния ден кметът на " Западен " Димитър Колев.

Паркът ще се охранява от 14 камери, само че ще има и ажурна ограда, с цел да не става цел на среднощните вандали. Задължително ще има поливна система, за която ще бъдат положени тръби, а сонда към този момент има. В новия парк ще има и фитнес площадка. Три видеокамери ще бъдат инсталирани другата седмица и в съществуващия парк в центъра на Прослав. Така има повече гаранция, че няма да се разрушава и да се чупи, сподели Колев.

През тази година районната администрация възвърне Розариума за 300 000 лв., които бяха отпуснати от общинския бюджет. В кметството на " Западен " твърдо бяха решени да разчистят старите здания на Гарнизонна фурна и на това място с повърхност близо седем декара да създадат парк, за който упорстваха живущите в квартала сред бул. " Копривщица ", Пещерско шосе и на ул. " Копривките ". Администрацията даже беше избрала реализатор за премахването на казармите, само че се отхвърли да ги бута поради митинга на група жители отпред с Емил Миразчичев. Той изиска в една от изтърбушените здания да се разкрие изложба. Кметът Иван Тотев одобри хвърлената ръкавица, като предложения запалянковците да аплайват за концесия и със свои средства да ремонтират порутената фурна. Спорът заглъхна, а парите, планувани за събарянето на Гарнизонна фурна, са пренасочени за озеленяване в други квартали на " Западен ".
тагове парк прослав гарнизонна фурна пари
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР