Нов парк за кучета е изграден в Троян, съобщи на

...
Нов парк за кучета е изграден в Троян, съобщи на
Коментари Харесай

Нов парк за игри и разходки на кучета е изграден в Троян

Нов парк за кучета е построен в Троян, заяви на конференция кметът на града Донка Михайлова.

Кучешкият парк се намира в границите на лесопарк „ Турлата “. Площта на парка е към четири декара. Обособени са две зони – за дребни и за огромни породи кучета. Двете елементи на парка са разграничени от мрежа и съответните оградни порти за всяка зона. Паркът дава опция домашните любимци умерено да играят и да се разхождат със своите стопани.

Официалното разкриване на обекта е на 25 април. Изграждането му е лишило към пет месеца.

Всички уреди за игри са направени от екипа на Държавно горско стопанство – Троян, с финансиране от общинския бюджет. Направени са уреди и уреди за тренировки на кучетата: тунели, слалом, греда, естакади, шайби, люлка, разказа пред Българска телеграфна агенция инж. Милко Станчев, шеф на Държавно горско стопанство – Троян. Екипът на горското стопанство е облагородил и терена. Засадени са яворови, ясенови, липови и елови дръвчета, допълват от институцията.

Съоръженията са направени от дърво, в присъщия за парк „ Турлата “ жанр. В непосредственост са сложени специфични кошчета за боклуци и за кучешки екскременти. За стопаните на домашните любимци са сложени пейки за отдих.

Стремежът при построяването на парка е бил за оптимално вземане предвид с упованията на притежателите на кучета, добави Донка Михайлова. Тя акцентира приноса на чиновниците на горското стопанство и изрази признателност за положените старания и положителното партньорство сред двете институции.

Кметът съобщи желание за създаване и на втори кучешки парк в кв. „ Лъгът “ в града.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР