Нов парк до Гребния канал в Пловдив ще бъде направен

...
Нов парк до Гребния канал в Пловдив ще бъде направен
Коментари Харесай

Общината в Пловдив ще прави нов парк от 655 дка

Нов парк до Гребния канал в Пловдив ще бъде изработен в идващите години. Той ще е на повърхност от 655 дка, залесяването ще се прави на четири стадия, като първият стартира от следващата година, разгласи кметът на града Иван Тотев.

Проектът ще коства 4.6 млн. лв. и следва да бъде утвърден от общинския съвет.

В новия парк ще има алеи и места за отдих, само че достъпът няма да е денонощен и безграничен. Площта ще е оградена и ще се влиза от избрани места.

Новата зелена повърхност би трябвало да помогне и с решаването на казуса със запрашения въздух в Пловдив, изясни Тотев. Гората ще е в западната част на града, където сега имало саморасли растения, на част от територията липсвали дървета и бродели разнообразни животни. Кметът изясни, че точно от запад духали и най-вече ветрове и носели прахуляк от обработваемите земи край Пловдив. Поясът от нови дървета щял да стопира тези маси.

Залесяването ще обхване територията сред Гребния канал и река Марица и ще продължи по протежението на реката към Околовръстното шосе и връзката с автомагистрала " Тракия ".

Първата зона, която ще бъде облагородена, е на повърхност от 130 дка и е директно до Гребния канал. Целта е да има връзка със съществуващия към канала парк " Отдих и просвета ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР