Нов палатков лагер пред Народното събрание събра протестиращи, които искат

...
Нов палатков лагер пред Народното събрание събра протестиращи, които искат
Коментари Харесай

Нов палатков лагер на хора с увреждания пред НС

Нов палатков лагер пред Народното събрание събра протестиращи, които желаят общ закон за хората с увреждания.
 Майките на деца с увреждания излизат на народен митинг на 30 юли
Той се намира до този на майките на деца с увреждания, които стачкуват към този момент няколко седмици.

Новият митинг е проведен от Национално представителните организации на и за хората с увреждания. Той поддържа промяната, която майките на деца с увреждания желаеха, само че не във типа, който се разисква. Лозунгът на новия митинг е  " Реформа да, само че не по този начин ", предава бТВ.

Появата обаче провокира неодобрение у майките на деца с увреждания. По думите на майките, новият митинг има позволение да се организира, само че не в непосредствена непосредственост до тяхната палатка. Те упрекнаха новодошлите протестиращи в провокация.

По-рано през днешния ден общественият министър Бисер Петков се срещна с двата лагера.

Той предложения още веднъж майките в работната група по законопроекта, която напуснаха предходната седмица. Те останаха недоволни от работата по Законопроекта за интеграция на хората с увреждания, който приготвя общественото министерство.

Протестиращите майки тогава оповестиха, че напущат работната група, тъй като огромна част от текстовете са преписани от в този момент настоящия закон и на 30 юли ще излязат на ефикасен митинг.

По думите на министъра, новият закон може да бъде гледан в Народно събрание при започване на октомври, само че в случай че майките се върнат в работната група. Следващото съвещание на групата е в понеделник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР