Нов пакет военна помощ от западните държави може да пристигне

...
Нов пакет военна помощ от западните държави може да пристигне
Коментари Харесай

Киев очаква нов пакет военна помощ

Нов пакет военна помощ от западните страни може да дойде в Украйна в границите на един до три месеца. „ Първото затруднение е бюрокрацията. Там би трябвало да бъдат подписани избран брой документи, по-специално по какъв начин ще ги използваме, по какъв начин ще ги вземем, къде ще ги доставим. Тази част към този момент не съществува. Няма администрация за Украйна. Имам поради въпроса с доставката на оръжие от нашите сътрудници. Има и различен фактор – казусът с количеството на това оръжие в складовете “ съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк.

Говорейки в Мадрид след срещата на върха на НАТО на 30 юни, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Щатите ще дават на Украйна различен пакет военна помощ от 800 млн. USD през идващите дни, в това число системи за противовъздушна защита и муниции за колесни транспортни средства.

Според Байдън, съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати изпращат на Киев „ съвсем 140 000 противотанкови системи, повече от 600 танка, близо 500 артилерийски системи, над 600 000 артилерийски снаряда, както и съвременни РСЗО, противокорабни системи и системи за противовъздушна защита “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР