Нов пакет европейски санкции срещу Русия, кризата в Украйна и

...
Нов пакет европейски санкции срещу Русия, кризата в Украйна и
Коментари Харесай

Лайен и Марио Драги обсъдиха нов пакет европейски санкции срещу Русия

Нов пакет европейски наказания против Русия, рецесията в Украйна и енергийната обезпеченост на европейците и стопанската система в страните от блока разискаха през днешния ден в Брюксел ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и италианския министър председател Марио Драги.

Марио Драги акцентира огромното значение от поддържане единството на Европейски Съюз за приема на украинските бежанци и енергийният въпрос. Относно енергийната обезпеченост на жителите и стопанската система той сподели:

" Италия работи за бързо понижаване на зависимостта си от съветския газ. В събота разговарях по телефона с емира на Катар Ал Тани, с който разисках по-специално по какъв начин да засилим енергийното съдействие сред нашите страни ".

Драги посочи, че този и други въпроси ще се обсъдят и на неофициалната среща на върха във Версай в четвъртък и петък. Той уточни, че министерството на стопанската система е приело значими ограничения за заледяване на активи на съветски олигарси.

Относно глобите ръководителят на Европейската комисия Урсула Фон Лайен сподели, че резултатът от тях би трябвало да е оптимален и да отпадне зависимостта от съветските горива. Европейски Съюз би трябвало да върне силата си, сподели тя и изясни:

" Това значи големи вложения във възобновими източници. Основна част от нашата полемика ще е отбраната на потребителите и компаниите, които пострадаха от високите цени на силата. Ще обсъдим по какъв начин да подсигуряваме ефикасността на пазарите на електрическа енергия, макар високите цени на газа, подкладени от войната на Путин ".

По отношение на глобите, в Италия управляващите конфискуваха досега на остров Сардиния, край езерото Комо и в област Лигурия вили и яхти на съветски милионери на обща стойност 143 милиона евро.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР