Нов опит за измама в интернет. Хитреци се опитват да

...
Нов опит за измама в интернет. Хитреци се опитват да
Коментари Харесай

Нова измама - точат банкови карти с тарикатска схема

Нов опит за машинация в интернет. Хитреци се пробват да точат дебитни карти на жители, като изпращат подправени линкове за приемане на заплащане за стока, само че в действителност желаят да въведете салдото от дебитната си карта и статичната ключова дума за заплащане в интернет. По този метод ще им преведете цялата сума от сметката си, а вие ще чакате да получите пари за стоката, която продавате. Но пари няма да дойдат, сигнализира „ Труд “.

За съответен опит за машинация четец имал питане от консуматор в онлайн платформа за разгласи на име Дарина, която желаела да купи телефона втора употреба, който читателят ни продава. Комуникацията почнала с въпроси от рода “Колко държи батерията ”, “Има ли зарядно ”, което е безусловно обикновено. Снимката на потребителя била на момиче, само че известията имали прекалено много правописни неточности и най-странното било, че момичето говорило в мъжки жанр и бъркало съществено словореда на българския език.

Очевидно измамниците са чужденци и са превеждали с Гугъл translate. Дарина помолила да заплати телефона по банка, като за задачата изпратила линк на читателя ни, посредством който сякаш да получи цялостната сума за стоката, която продавал. Имало обещания, че сумата идвала единствено за 2 минути. Но изискването било читателят ни да вкара в линка, възложен от измамниците, салдото си и неподвижен код за заплащане.

Купувачът - лъжец доста ловко обяснил стъпките и когато нашият четец отказал този способ на заплащане, в тази ситуация Дарина споделила, че заплащането за телефона е минало през онлайн платформата и не можела да си върне парите назад. Малко по-късно връзката завършила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР