Нов опит за изчегъртване на ГЕРБ. Продължаваме промяната и техните

...
Нов опит за изчегъртване на ГЕРБ. Продължаваме промяната и техните
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: ПП-ДБ цакат кметове на ГЕРБ с промени в Изборния кодекс

Нов опит за изчегъртване на ГЕРБ. " Продължаваме промяната " и техните сътрудници от Демократична България са създали ремонти в Закона за изборите, с цел да не могат кметовете на ГЕРБ с по 3 мандата да продължат да ръководят, научи Lupa.bg от техни деятели. 

Ако тази корекция на Закона бъде призната от Народното събрание, градоначалници като Димитър Николов, който ръководи от 2007 година и като Златко Живков, поел локалната власт през 1999 година, няма да могат да останат в кметските си кресла. 

" Идеята е да бъдат ударени мощните кметове. Много мъчно ще се намерят почтени техни заместници. Така ще дойдат неуспехите ", разясняват деятели на обединението. 

В момента Политическа партия и Демократична България договарят с политическите партии в Народното събрание да поддържат поправките на изборния закон. От " Възраждане " сигурно ще ги одобряват, само че не е ясно дали ще ги гласоподават Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. И двете партии имат кметове, които са с повече от 3 мандати. 

" Това предложение на Политическа партия и Демократична България сигурно ще бъде атакувано в Конституционния съд и той ще го анулира. Защо да няма мандати за министри, министър председатели, депутати?! По принцип поправките на Изборния кодекс би трябвало да минат през публично разискване, което лишава към месец. Ако не се съблюдава това условие, ще се прегледат за 3-4 дни. Виждали сме, че Народното събрание е одобрявал закони и за ден ", изясни пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР