Нов онлайн индекс за определяне на качеството на въздуха в

...
Нов онлайн индекс за определяне на качеството на въздуха в
Коментари Харесай

Нов онлайн индекс показва качеството на въздуха в реално време

Нов онлайн показател за установяване на качеството на въздуха в действително време може да бъде употребен от през днешния ден на следния адрес: http://www.eea.europa.eu/themes/air/air-quality-index 

Замърсяването на въздуха е най-големият риск за здравето на околната среда в Европа и новият показател за качеството на въздуха дава на европейските жители метод да научат повече за излагането им на неприятното качество на въздуха, както на локално ниво, по този начин и в целия Европейски Съюз.

Колко чист е въздухът, който дишате сега? Какво демонстрира сравнението сред въздуха във Вашия град и въздуха в прилежащия град, район или даже в прилежащата страна?

ИНДЕКСЪТ ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА на Европейската организация по околна среда, разгласен през днешния ден на Парижкия конгрес за чист въздух, дава опция на потребителите да схванат повече за качеството на въздуха там, където живеят.

Показването на настоящи данни за цяла Европа дава на потребителите ново знание за качеството на въздуха в обособените страни, райони или градове.

Днес и на следващия ден Европейската комисия е хазаин на извънредно значимо събитие, отдадено на качеството на въздуха в Европа, което се организира в Париж. В събитието взе участие като представител и Нено Димов, министър на околната среда и водите.

Форумът за чист въздух ще сложи проблемите със замърсяването на въздуха на интернационалната сцена, събирайки на едно място специалисти, заинтригувани лица и лица, отговарящи за взимането на решения, с цел да споделят знанията си и да обсъдят сполучливи решения.

Научете повече за замърсяването на въздуха и по какъв начин да се справите с него посредством обстоятелства, числа и видеоклипове в медийната изложба тук.

За 59% от българите замърсяването на въздуха е най-големият екологичен проблем, сочат последните данни на Евробарометър.

Повече от половината от българи (59%) считат, че качеството на въздуха в България се е влошило през последните 10 години. Само 5% считат, че то се е подобрило, а 27% са на мнение, че е останало същото.

Данните са от отчета на Евробарометър за отношението на европейските жители към околната среда, оповестен през ноември 2017 година

44% от българите считат, че най-ефективният метод за справяне със замърсяването на въздуха е използването на по-строг надзор на замърсяването в промишленото и енергийното произвеждане, следвани от 35%, които са на мнение, че въвеждането на по-строго законодателство за качеството на въздуха е по-ефективна мярка.

31% декларират, че обезпечаването на по-добро използване на съществуващото законодателство за качеството на въздуха е най-ефективно и също 31% показват, че увеличението на данъчното облагане на дейностите, които замърсяват въздуха, би било най-ефективният метод за справяне с казуса.

Повече информация за новите цели, препоръчани от Европейската комисия, за междинните излъчвания на CO2 от всички нови леки коли и микробуси в Европейски Съюз с оглед ускорение на прехода към транспортни средства с ниски и нулеви излъчвания, можете да прочетете тук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР