Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в

...
Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в
Коментари Харесай

Откриха нов паркинг със 139 места в центъра на Пловдив СНИМКИ

Нов публичен паркинг със 139 места действа от през днешния ден в карето сред бул. „ Шести септември “,  бул. „ Източен “ и ул. „ Райно Попович “. Кметът на Пловдив Костадин Димитров,  кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и вложения инж. Тошо Пашов инспектираха осъществяването на обекта.

Теренът от 4 200 кв.м. е бил трансфорат в бунище и е благоустроен след 25 тъжби на жители, постъпили от 2018 година до 2023 година в деловодството на регион „ Централен “ – Община Пловдив.

При почистването са изнесени 8000 тона битови и строителни боклуци. Следва изцяло отводняване на терена и създаване на пътно легло.

Паркингът разполага с 8 места за инвалиди. Той е с 3350 кв. м. настилка от паваж, построени са нови тротоари, обособени са зелени площи, сложено е и осветяване.

„ Задължително изискване за регион „ Централен “ бе оборудването да има повече зеленина. Именно по тази причина бе инсталирана и специфична напоителна система “, уточни районният кмет Георги Стаменов.

 „ Благоустрояването на зоната взема решение екологични проблеми и предлага спомагателни места за паркиране за жителите и гостите на града. Паркингът може да се употребява и като буферен, поради близостта си с идеалния център на Пловдив “, означи инж. Тошо Пашов.

„ Облагородяването на пространствата в кварталите е значим приоритет за управлението на Община Пловдив “, акцентира кметът на Пловдив Костадин Димитров и посочи, че се разискват оферти за основаването на буферни паркинги и в други региони на града, с цел да се понижи автомобилният трафик в центъра.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР