Нов обрат по темата Сирия - Доналд Тръмп обяви, че

...
Нов обрат по темата Сирия - Доналд Тръмп обяви, че
Коментари Харесай

САЩ се оттеглят от войната в Сирия

Нов поврат по тематиката Сирия - Доналд Тръмп разгласи, че напълно изтегля американските военни елементи, с което дава опция на Турция да стартира масирана атака против кюрдските бунтовници. Досега Вашингтон беше съдружник на кюрдските елементи, които Анкара приема за терористична формация. Кюрдските бунтовници дефинираха решението на Тръмп като " нож в гърба ".

Доналд Тръмп разпореди изтеглянето на американските военни от Северна Сирия, с което на процедура дава зелена светлина на турските елементи да подхващат каквито дейности пожелаят в района. Досега Вашингтон воюваше в съюз с кюрдските сили против бойците на Ислямска страна и предупреждаваше Анкара, че не трябва да нападна техни съдружници.

Изненадващо Доналд Тръмп съобщи, че намира войната в Сирия за " прекомерно скъпа ". В серия от туиитове, той изясни, че първичният проект е бил за военна интервенция, която да продължи не повече от 30 дни. 3 години и няколко милиарда, вложени във военна техника и оръжия по-късно, Тръмп реши, че е време за завършек на американското присъединяване в спора.
" В Сирия сме към този момент близо 3 години, само че е време да се измъкнем от тези безумни, безкрайни войни, огромна част от които се водят сред разнообразни племена. Време е нашите бойци да се върнат вкъщи. ЩЕ ВОДИМ БИТКИ САМО ТАМ, КЪДЕТО ИМАМЕ ИЗГОДА И ЩЕ съдебна експертиза БИЕМ САМО ЗА ПОБЕДА. Турция, Европа, Сирия, Иран, Ирак, Русия и кюрдите ще би трябвало към този момент да се оправят без наша помощ. "
Досега Вашингтон беше поръчител, че сред сирийските кюрдски сили и Турция ще има най-малко видимо помирение. Изтеглянето на американците, кюрдските бунтовници дефинираха като " нож в гърба ".

Туция неведнъж е давала поръчки, че възнамерява атака против кюрдските сили в северна Сирия. Реджеп Ердоган предизвести, че в този момент това може да се случи във всеки един миг. В ръцете на Анкара е и ориста на близо 12-те хиляди военнопленници, арестувани по съмнение в съпричастност към Ислямска страна.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Разговарях с президента Тръмп по телефона. Той е дал предписание американските сили да стартират да се изтеглят от Сирия. Това не е вест, нито нашето решение да продължим да се борим против терористичната формация, която се пробва да всява ужас по границите ни. Както съм ви казвал и преди - интервенцията може да стартира във всеки един миг.
Европейски Съюз и Организация на обединените нации приканиха Турция да се придъжа към сделките по така наречен съглашение от Астана, а точно - към търсене на политическо решение на 8-годишния сирийски спор. Москва се разгласи за опазване на териториалната целокупност на Сирия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР