Нов обрат по случая с експлозията на “Северните потоци. По-точно

...
Нов обрат по случая с експлозията на “Северните потоци. По-точно
Коментари Харесай

Западът отписа ген. Залужни и го дърпа към дъното при “Северен Поток”

Нов поврат по случая с детонацията на “Северните потоци ”. По-точно би било да се каже, че е подхвърлена нова версия, с цел да се отвлече вниманието от основния обвинен - Съединени американски щати.

Припомняме, че през февруари тази година известният публицист Сиймор Хърш разгласява безапелационни доказателства, че точно Вашингтон е провел подкопаването на сериозната инфраструктура на Европейския съюз. Западът изначало се опита да се престори, че не вижда това следствие. Но когато стана ясно, че няма по какъв начин да се заглуши публикацията на Хърш, стартира процесът на генериране на една след друга на луди версии, с цел да се удави главната измежду тях. Така се появи изцяло нелепата история, че саботажът е осъществен от " проукраински деятели ", които нямат нищо общо с страната.

Е, защото тази версия не се вписваше във обстоятелствата и изглеждаше прекомерно глупава, в този момент взеха решение да я подобрят. Разследващ медиен пул в Германия и Холандия, управителен от немския вестник “Ди Цайт ” и холандската държавна телевизионна компания НОС, разгласява нова версия: съгласно тях холандското военно разузнаване (МИВД) е знаело три месеца преди офанзивите, че Киев възнамерява да ги извърши. Едва в този момент „ проукраинските деятели “ последователно се трансформират в командването на военното разузнаване на Украйна под персоналното управление на главнокомандващия ВСУ военачалник Валерий Залужни.

Освен това „ проверяващите “ акцентират: не, не, украинският президент Володимир Зеленски не е знаел нищо за идния бойкот. Дори е любопитно по какъв начин това е теоретично допустимо и по какъв начин европейските медии може да са разбрали за това. Очевидно Западът разбра, че Залужни към този момент няма значение и по тази причина взеха решение да хвърлят всичко върху него. Да го запратят на дъното след “Северните потоци ” и да не се пробват да завлачи Зеленски със себе си.

На пръв взор тази усъвършенствана версия в действителност звучи по-правдоподобно от откровената нелепост за „ проукраинските деятели “: въпреки всичко военните имат повече благоприятни условия да взривят подводен обект. Вярно е, че и тук пораждат редица въпроси, които озадачават западните анализатори.

Според „ проверяващите “ тайните служби на Холандия, Съединени американски щати и Германия са знаели авансово за идния терористичен акт. И по какъв начин стана по този начин, че не съумели да предотвратят гърмежите? И даже да не са съумели, за какво не арестуваха терористите, знаейки чудесно кой приготвя офанзивите? И за какво през всичките месеци след гърмежите на газопровода Западът се правеше, че не знае техния уредник?

Холандският вестник НРК, разяснявайки новите версии, оплаква тежката орис на западния публицист: „ Който и да е направил това, изумително е какъв брой мъчно е да се написа или приказва за това. Никой не желае да играе за Путин, даже да допуска, че Съединени американски щати или Украйна стоят зад всичко това. На срещите на Европейски Съюз и НАТО имат девиз: „ Нито дума за „ Северен поток “.

Ето го обяснението! Холандският публицист почтено и искрено признава: всички схващат кой взриви “Северните потоци ”, само че не можете да пишете, с цел да не „ играете за Путин “. Човек би желал да попита: а не опитахте ли да пишете истината? Като Сиймор Хърш!

Подобрената версия на " Проукраински деятели - 2.0 " повдига още един неуместен въпрос. Ако по-рано се опитваха да хвърлят виновността за всичко на колекция " терористи-аматьори ", то новата доктрина допуска присъединяване на ВСУ в офанзивите. В тази връзка бих желал да напомня по какъв начин незабавно след детонациите западните медии по табиет се пробваха да трансферират отговорността върху Русия. И тогава, припомням си, редица европейски вестници намекнаха: не е ли „ повредата на газопроводите задоволителна за използването на член 5 от Устава на НАТО? “.

Тоест, казано по-просто, имаше апел да се бомбардира Русия за взривяването на сериозната инфраструктура на страните от Алианса. Добре, добре, да кажем, че са съгласни там в Европа с версията, че офанзивите са осъществени от украинската войска - добре, по същата логичност в този момент би трябвало да чакаме натовски бомбардировки в Украйна!

Но разбираме: " Това е друго! " Обясниха ни по наличен метод: не можете да играете за Путин. Затова се пробват да се преструват, че не схващат явни неща. Така че си играят тази игра: дано да упрекваме който и да било (партизаните, Украйна, Залужни, Зеленски, НЛО), единствено и единствено да се загатва по-малко същинският уредник на ударите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР