Нов наръчник ще помага на лекари да комуникират с малките

...
Нов наръчник ще помага на лекари да комуникират с малките
Коментари Харесай

Наръчник ще помага на лекари при работа с деца

Нов справочник ще оказва помощ на лекари да споделят с дребните си пациенти и техните родители. Той се издава от фондация " Даная ", заяви зам.-изпълнителният шеф на организацията Мария Рангелова, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й наръчникът се сформира по образеца на една от огромните детски лечебни заведения в Тексас, Съединени американски щати, а фондацията е получила правата да го преведе и издаде.

Планувано е наръчникът да бъде подготвен до март 2024 година.

Припомняме, че фондацията се стреми към изграждане на Национална детска болница. Организацията обаче работи интензивно и по други планове в областта на опазването на здравето, акцентира Рангелова. Като резултат от дейностите й е изграден консултантски център, в който родители на заболели деца могат да намерят поддръжка, да научат по какъв начин и къде да търсят по най-бърз метод помощ, от какви документи се нуждаят.

По думите на Рангелова, предстоят серия от семинари, ориентирани към подрастващите и родителите за вредата и рисковете от употребата на божествен газ. Първото събитие ще се организира през днешния ден в София. След Нова година стартират и срещи в страната, като към този момент са планувани такива в Бургас, Хасково, Стара Загора. За провеждането на събитията фондацията ще разчита на студенти по медицина, както и на настоящи анестезиолози.

Наред с това Рангелова заяви, че дни преди Коледа фондацията получава сериозна подкрепа от Facebook общността " (без)Опасна хубост ". Благотворителната акция се организира в София, Варна и Пловдив, посочи Нели Георгиева. Средствата се набират на събития, събиращи членове на общността, която наброява повече от 76 хиляди души. В София и Варна срещите минаха при сериозен триумф, описа Георгиева. По думите й събитието в Пловдив ще се организира на 16 декември.

Фондация " Даная " е основана в памет на 15-годишната Даная, която губи борбата за своя живот, само че избавя 4 други живота с органите си, които биват дарени от нейната майка. Целите на фондацията са възстановяване на детското опазване на здравето у нас, както и повишение качеството на образованието. В поддръжка на нейната активност на 27 декември в София ще се организира и огромен благотворителен концерт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР